Krämig tagliolini med pancetta och persilja
Fantastiskt välsmakande och snabblagad pastarätt där krämig tagliolini med pancetta smakas av med persilja. Pancettan steks knaprig i en het panna innan crème fraiche adderas för konsistensens skull. Blanda ihop med den nykokta pastan tillsammans med persilja och servera med mangold. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2015
Ingredienser
2 portioner
150 g salladsärtor
1/2 ask persilja (à 20 g)
250 g tagliolini pasta
160 g pancetta
salt
peppar
2 dl crème fraiche (med senap, vitt vin och scharlottenlök)
1/2 påse röd mangold (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3494 KJ / 836 kCal
Fett25 g
Salt6.41 g
Kolhydrater101 g
Protein47 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingen mått angivelse på vin o senap, o salladsärtorna blev fel när de kokade med pastan hela tiden
David
2024-11-02Bra recept, enkelt att tillaga!
Christine
2015-08-18