Krämig pancettapasta med getost och paprika
Gillar du smaken av getost, honung och rosmarin så är det här receptet för dig. Pastasåsen får du genom att blanda stekt pancetta och paprika med crème fraiche. Den lyxiga, krämiga och lite söta smaken är en ljuvlig kombination med sältan från pancettan. Servera såsen med tagliolini och sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2016
Ingredienser
2 portioner
2 port tagliolini
1 röd paprika
160 g pancetta
1 tsk olja
1 1/2 dl crème fraiche (getost, honung & rosmarin)
1 dl mjölk
1/2 tsk rosmarin
60 g strimlade soltorkade tomater
peppar
1/2 påse machésallad (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3504 KJ / 838 kCal
Fett55 g
Salt4.23 g
Kolhydrater59 g
Protein24 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer