Puylinser med bakade tomater och gorgonzola
Puylinserna är små och fasta i konsistensen. Här blandas de med färsk körvel, vitlök och spiskummin. Krämig gorgonzola och bakade tomater med timjan och balsamvinäger gör salladen matig.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
4 portioner
250 g små linser t ex puylinser
1 liten rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
3 msk hackad färsk körvel (eller persilja)
3 msk skuren dill
150 g gorgonzola
2 msk olivolja
1/2 krm salt
2 krm svartpeppar
Bakade tomater
500 g plommontomater
1/2 kruka timjan
2 msk balsamvinäger
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt ostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1390 KJ / 332 kCal
Fett23 g
Salt0.65 g
Kolhydrater20 g
Protein10 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Väldigt gott !!! Enkelt och praktiskt .
Per harald
2014-11-06