Puylinser med bakade tomater och gorgonzola

3
1
Puylinser med bakade tomater och gorgonzola

Puylinserna är små och fasta i konsistensen. Här blandas de med färsk körvel, vitlök och spiskummin. Krämig gorgonzola och bakade tomater med timjan och balsamvinäger gör salladen matig.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Puylinser med bakade tomater och gorgonzola

Ingredienser

4 portioner
250 g små linser t ex puylinser
1 liten rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
3 msk hackad färsk körvel (eller persilja)
3 msk skuren dill
150 g gorgonzola
2 msk olivolja
1/2 krm salt
2 krm svartpeppar

Bakade tomater

500 g plommontomater
1/2 kruka timjan
2 msk balsamvinäger

För alla

Fri från gluten och ägg.Gör laktosfri: använd laktosfritt ostalternativ.Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Per harald

2014-11-06

Väldigt gott !!! Enkelt och praktiskt .

Näringsvärde per portion

Energi 1390 KJ / 332 kCal
Fett 23 g
Salt 65 g
Kolhydrater 20 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden