Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola

13
4
Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola

Spännande pastarätt med många godsaker och smaker i ett. Yummie!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola

Ingredienser

4 portioner
400 g pasta (t ex penne)
1 msk hasselnötter
500 g broccoli
50 g mascarpone
150 g gorgonzola
2 msk crème fraiche
1 msk balsamvinäger
1 msk torrt vitt vin eller färskpressad citronjuice (1 msk vin motsvarar 1 tsk citronjuice)
2 msk kapris
1 dl svarta oliver
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Maria

2021-10-15

Supergott - men väl snålt med sås. Jag hade 2,5 dl creme fraiche, nästan en hel burk mascarpone, lite mer vin och mer nötter och kapris (som verkligen var pricken över i).

Hillevi

2013-11-28

Jag har inte lagat rätten efter receptet. Jag har bytt ut broccoli mot ruccola och hasselnötterna mot valnötter och det blev supergott! Det är säkert gott i original också.

Inger

2012-04-08

Röstade på detta receptet men det blev fel kunde inte få fram 5 som denna rätten helt klart får. Har lagat den två gånger bl à på en tjejträff och den blev otroligt bra uppskattad. Tog dock fler hasselnötter ca en handfull.