Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola

Spännande pastarätt med många godsaker och smaker i ett. Yummie!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Rosta hasselnötterna i en torr och het stekpanna. Lägg dem i en handduk och gnugga tills skalet lossnar. Grovhacka nötterna.
  3. Skär broccolin i buketter. Koka 4–5 minuter i lättsaltat vatten. Häll av.
  4. Koka upp mascarpone, gorgonzola, crème fraiche, vinäger, vin eller citronjuice i en stor stekpanna. Tillsätt broccoli och pasta, blanda runt. Strö över kapris, oliver och nötter.
  5. Mal över svartpeppar och servera genast.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g pasta (t ex penne)
  • 1 msk hasselnötter
  • 500 g broccoli
  • 50 g mascarpone
  • 150 g gorgonzola
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk torrt vitt vin eller färskpressad citronjuice (1 msk vin motsvarar 1 tsk citronjuice)
  • 2 msk kapris
  • 1 dl svarta oliver
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?