Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola
Spännande pastarätt med många godsaker och smaker i ett. Yummie!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012
Ingredienser
4 portioner
400 g pasta (t ex penne)
1 msk hasselnötter
500 g broccoli
50 g mascarpone
150 g gorgonzola
2 msk crème fraiche
1 msk balsamvinäger
1 msk torrt vitt vin eller färskpressad citronjuice (1 msk vin motsvarar 1 tsk citronjuice)
2 msk kapris
1 dl svarta oliver
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott - men väl snålt med sås. Jag hade 2,5 dl creme fraiche, nästan en hel burk mascarpone, lite mer vin och mer nötter och kapris (som verkligen var pricken över i).
Maria
2021-10-15Jag har inte lagat rätten efter receptet. Jag har bytt ut broccoli mot ruccola och hasselnötterna mot valnötter och det blev supergott! Det är säkert gott i original också.
Hillevi
2013-11-28Röstade på detta receptet men det blev fel kunde inte få fram 5 som denna rätten helt klart får. Har lagat den två gånger bl à på en tjejträff och den blev otroligt bra uppskattad. Tog dock fler hasselnötter ca en handfull.
Inger
2012-04-08