Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
4
Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola

Spännande pastarätt med många godsaker och smaker i ett. Yummie!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2012

Penne med broccoli, mascarpone och gorgonzola

Ingredienser

4 portioner
400 g pasta (t ex penne)
1 msk hasselnötter
500 g broccoli
50 g mascarpone
150 g gorgonzola
2 msk crème fraiche
1 msk balsamvinäger
1 msk torrt vitt vin eller färskpressad citronjuice (1 msk vin motsvarar 1 tsk citronjuice)
2 msk kapris
1 dl svarta oliver
salt
nymalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Supergott - men väl snålt med sås. Jag hade 2,5 dl creme fraiche, nästan en hel burk mascarpone, lite mer vin och mer nötter och kapris (som verkligen var pricken över i).

Maria

2021-10-15

Jag har inte lagat rätten efter receptet. Jag har bytt ut broccoli mot ruccola och hasselnötterna mot valnötter och det blev supergott! Det är säkert gott i original också.

Hillevi

2013-11-28

Röstade på detta receptet men det blev fel kunde inte få fram 5 som denna rätten helt klart får. Har lagat den två gånger bl à på en tjejträff och den blev otroligt bra uppskattad. Tog dock fler hasselnötter ca en handfull.

Inger

2012-04-08

Testa liknande recept

Gorgonzolagratinerad avokado med parmaskinka
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Flatbread med ädelost och rödlök
Betyg 4.6 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mascarpone- och jordgubbstårta
Betyg 4 av 5.
21 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gratäng med endiver och gorgonzola
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nötcupcakes med limekräm och färska fikon
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ost- och nötgratinerade musslor på sparrisbädd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga