Gratäng med endiver och gorgonzola

Ett lyxigt recept på gratäng med endiver och gorgonzola. Du gör den utsökta gratängen av bland annat endiver, skinka, gorgonzola och grädde. Perfekt att servera till fest!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Ingredienser
4 portioner
6 - 8 medelstora endiver
6 - 8 skivor rökt eller kokt skinka
150 g gorgonzola
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
00:15:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2260 KJ / 540 kCal
Fett25 g
Kommentarer
Delikatess från Flandern, Witloof [vittlååf]. Intressant beska! Lageröl eller vitt fruktigt vin funkar fint till
Bert
2025-01-22Gott och jätelätt att laga. Provade att byta gorgonzolan mot blåmögelost på getmjölk och det blev ännu godare.
Emma
2006-02-04