Gratäng med endiver och gorgonzola

2
1
Gratäng med endiver och gorgonzola

Ett lyxigt recept på gratäng med endiver och gorgonzola. Du gör den utsökta gratängen av bland annat endiver, skinka, gorgonzola och grädde. Perfekt att servera till fest!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Gratäng med endiver och gorgonzola

Ingredienser

4 portioner
6 - 8 medelstora endiver
6 - 8 skivor rökt eller kokt skinka
150 g gorgonzola
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 msk majsstärkelse (Maizena)
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt gorgonzola mot tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Använd Imat från Oatly eller Benevivas produkt i stället för matlagningsgrädde.

Gör så här

Tips

Den som vill kan byta endiverna mot purjolök, som skärs i ca 10 cm långa bitar och förkokas 10 minuter, eller lättkokt broccoli.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Emma

2006-02-04

Gott och jätelätt att laga. Provade att byta gorgonzolan mot blåmögelost på getmjölk och det blev ännu godare.

Näringsvärde per portion

Energi 2260 KJ / 540 kCal
Fett 25 g
Läs mer om näringsvärden