Puylinser med bakade tomater och gorgonzola

Betyg 4.3 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Puylinser med bakade tomater och gorgonzola

Puylinserna är små och fasta i konsistensen. Här blandas de med färsk körvel, vitlök och spiskummin. Krämig gorgonzola och bakade tomater med timjan och balsamvinäger gör salladen matig.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Puylinser med bakade tomater och gorgonzola

Ingredienser

4 portioner
250 g små linser t ex puylinser
1 liten rödlök
1 msk rödvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
3 msk hackad färsk körvel (eller persilja)
3 msk skuren dill
150 g gorgonzola
2 msk olivolja
1/2 krm salt
2 krm svartpeppar

Bakade tomater

500 g plommontomater
1/2 kruka timjan
2 msk balsamvinäger

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Väldigt gott !!! Enkelt och praktiskt .

    Per harald

Näringsvärde per portion

Energi1390 KJ / 332 kCal
Fett23 g
Salt0.65 g
Kolhydrater20 g
Protein10 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Gratäng med endiver och gorgonzola
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Päron- och ostfylld kotlettrad
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svampfritatta med gorgonzola
    Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad