Puttanesca med torrsaltat bacon och oliver
Puttanescan får sin underbara smak från sardeller, kapris, vitlök, tomater och oliver. Pastan låter du koka tills den är al dente. Servera den sedan med såsen och toppa med hackad persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
280 g torrsaltat bacon
1 rödlök
1 röd chili
1 ask sardeller (à 53 g)
1/2 msk olivolja
1 msk kapris
1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
70 g snackoliver (kalamata)
1 ask färsk persilja (à 20 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2724 KJ / 653 kCal
Fett34 g
Salt2.78 g
Kolhydrater59 g
Protein24 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tycker inte sardeller är gott i denna rätt!
Lena
2020-05-18Snabbt, enkelt och smakfullt! Kanske mer grönsaker kan gå bra också!
Helen
2020-05-04