Puttanesca med torrsaltat bacon och oliver

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
2Klimatsmart
Puttanesca med torrsaltat bacon och oliver

Puttanescan får sin underbara smak från sardeller, kapris, vitlök, tomater och oliver. Pastan låter du koka tills den är al dente. Servera den sedan med såsen och toppa med hackad persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2021

Puttanesca med torrsaltat bacon och oliver

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
280 g torrsaltat bacon
1 rödlök
1 röd chili
1 ask sardeller (à 53 g)
1/2 msk olivolja
1 msk kapris
1 vitlöksklyfta
500 g krossade tomater
70 g snackoliver (kalamata)
1 ask färsk persilja (à 20 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Tycker inte sardeller är gott i denna rätt!

Lena

2020-05-18

Snabbt, enkelt och smakfullt! Kanske mer grönsaker kan gå bra också!

Helen

2020-05-04

Näringsvärde per portion

Energi2724 KJ / 653 kCal
Fett34 g
Salt2.78 g
Kolhydrater59 g
Protein24 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rostad schalottenlök med soltorkade tomater och bacon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Salsa verde
Betyg 4.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tapenade
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gurka med tapenade
Betyg 2.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bondkyckling med potatis, rosmarin och vitlök
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kassler Puttanesca
Betyg 2.5 av 5.
116 personer har röstat
Under 30 min att tillaga