Puttanesca med torrsaltat bacon och oliver

9
2 Klimatsmart
Puttanesca med torrsaltat bacon och oliver

Puttanescan får sin underbara smak från sardeller, kapris, vitlök, tomater och oliver. Pastan låter du koka tills den är al dente. Servera den sedan med såsen och toppa med hackad persilja.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2020

Puttanesca med torrsaltat bacon och oliver

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna lumaconi)
280 g
torrsaltat bacon
1
rödlök
1
röd chili
1
ask sardeller (à 53 g)
1/2 msk
olivolja
1 msk
kapris
1
vitlöksklyfta
500 g
krossade tomater
70 g
snackoliver (kalamata)
1
ask färsk persilja (à 20 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Lena

5/18/2020

Tycker inte sardeller är gott i denna rätt!

Helen

5/4/2020

Snabbt, enkelt och smakfullt! Kanske mer grönsaker kan gå bra också!

Näringsvärde per portion

Energi 2724 KJ / 653 kCal
Fett 34 g
Salt 2.78 g
Kolhydrater 59 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept