Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Rostad schalottenlök med soltorkade tomater och bacon

Dessa mumsiga rostade schalottenlökar är ett underbart lyxigt tillbehör. Tillaga de goda lökarna i ugn toppade med soltorkade tomater i bit och ett kors gjort av bacon samt sardell. Servera ihop med färskt bröd, sallad och ett gott öl.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär ett djupt kryss, nästan ner till roten, i varje lök som ska ha skalet kvar. Ställ dem tätt i en oljad ugnssäker form.
  3. Dela baconskivorna på längden och lägg en halva på varje lök. Halvera sardellerna på längden och skär tomaterna i mindre bitar. Lägg en sardell i kors över varje baconskiva och strö tomaterna över.
  4. Droppa olja över alla lökarna, salta och peppra lätt och ställ in formen i mitt i ugnen, 40-45 min eller tills lökarna är mjuka och har öppnat sig.Täck med folie om lökarna blir mörka. Servera med nybakat bröd och sallad samt öl.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 medelstora schalottenlökar
  • 6 skivor bacon
  • 6 raka sardeller
  • 4 soltorkade tomater i olja
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1180 kJ / 280 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer