Purjolökssoppa med tunnbrödsrulle

20
1
Purjolökssoppa med tunnbrödsrulle

Kvällens middag bjuder på snabblagad, mättande, smarrig purjolökssoppa som mixas slät och krämig. Servera soppan med en matig tunnbrödsrulle med krispig gurka, cosmopolitansallad och mild färskost kryddad med vitlök och örter. Strö över nymald svartpeppar och avnjut soppan med något gott att dricka till.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2017

Purjolökssoppa med tunnbrödsrulle

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
purjolök
2
bakpotatisar
1 msk
olivolja
1 l
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
1 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
-
salt och peppar

Tunnbrödsrulle

1
gurka
1/2
cosmopolitansallad
8
mjuka tunnbröd
200 g
färskost (gärna vitlök/örter)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Strö lite chiliflakes på soppan.

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentar

Josefin

4/21/2020

Gott! Funkar lika bra utan mjölk och grädde. Jag tillsatte även en liten vitlöksklyfta och fräste den med purjolöken och potatisen. :)

Näringsvärde per portion

Energi 3139 KJ / 750 kCal
Fett 32 g
Salt 4 g
Kolhydrater 90 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept