Purjolökssoppa med tunnbrödsrulle
Kvällens middag bjuder på snabblagad, mättande, smarrig purjolökssoppa som mixas slät och krämig. Servera soppan med en matig tunnbrödsrulle med tomat, krispig sallad, skinka och mild färskost kryddad med vitlök och örter. Enkelt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2024
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 purjolök (à ca 300 g)
2 bakpotatisar (à ca 250 g)
1 msk olivolja
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Tunnbrödsrulle
2 tomater
1 cosmopolitansallad
8 mjuka tunnbröd
200 g cream cheese färskost (gärna vitlök/örter)
120 g rökt skinka
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2831 KJ / 676 kCal
Fett27 g
Salt4.6 g
Kolhydrater82 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott med mumsiga tillbehör. Oerhört snabblagat. Härligt med soppa!
Louise
2024-09-24Hur myclet mjölk? Står inte med i ingredienserna.
Jessica
2024-09-19Mycket god. Gick fort att laga
Gun
2024-09-19