Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sweet chili-kryddade kycklingklämmor

Bjud på supergoda sweet chili-kryddade kycklingklämmor på picknicken. Den krämiga kycklingröran rullar du in i tunnbröd med krispig sallad och vips har du en utmärkt måltid att bjuda på!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kycklingfiléerna runt om i oljan en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg på ett lock och låt kycklingfiléerna eftersteka tills de är helt genomstekta, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag. Låt filéern kallna och skär dem sedan i tunna strimlor.
  2. Skölj, kärna ur och skär paprikorna i små tärningar. Skölj, ansa och finstrimla purjolöken.
  3. Smaksätt matlagningsyoghurten med sweet chilisås, tomatpuré och salt. Blanda i kyckling, paprika och purjolök. Fördela salladen på tunnbröden. Klicka över kycklingsalladen och rulla ihop.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk olja
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
  • 2 röda paprikor
  • 1 liten purjolök
  • 4 dl matlagningsyoghurt
  • 3 1/2 msk sweet chilisås
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 ask blandad sallad t ex rosé-, mache- och rucolasallat (à 150 g)
  • 8 små tunnbröd
Lägg till i inköpslistan