Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Ost- och kräftrulle med dill och gurka

Ost- och kräftrulle med dill och gurka är en given favorit på kräftskivan, antingen som tilltugg före middagen eller på buffébordet. Rullarna är enkla att göra, med mycket smaker och dofter från ljumma augustikvällar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 tilltuggsportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt kräftorna rinna av. Skär dillen grovt. Dela och kärna ur gurkan, skär den i långa stavar.
  2. Blanda osten med cream cheese och vatten.
  3. Bred osten försiktigt på tunnbröden och lägg på kräftorna. Lägg gurkan och dillen i en sträng på längden och mitten av tunnbrödet. Rulla ihop brödet från långsidan.
  4. Skär rullen i ca 2 cm stora bitar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tunnbröd eller tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri riven ost, smaksätt ev med färska örter och lite flingsalt. Välj mjölkproteinfri färskost.

Ingredienser

Portioner: 4 tilltuggsportioner
  • 1 burk kräftor i lake (à 360 g)
  • 1 kruka dill
  • 1/3 gurka
  • 2 dl riven ost (smaksatt med havssalt och örter)
  • 1 dl cream cheese
  • 1 tsk vatten
  • 2 mjuka tunnbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 903 kJ / 216 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer