Purjolökssoppa med tunnbrödsrulle

Kvällens middag bjuder på snabblagad, mättande, smarrig purjolökssoppa som mixas slät och krämig. Servera soppan med en matig tunnbrödsrulle med tomat, krispig sallad, skinka och mild färskost kryddad med vitlök och örter. Enkelt och gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2025

Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 purjolök (à ca 300 g)
2 bakpotatisar (à ca 250 g)
1 msk olivolja
10 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
Tunnbrödsrulle
2 tomater
1 cosmopolitansallad
8 mjuka tunnbröd
200 g cream cheese färskost (gärna vitlök/örter)
120 g rökt skinka
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2831 KJ / 676 kCal
Fett27 g
Salt4.6 g
Kolhydrater82 g
Protein22 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stEnkel och snabb att laga ihop! Men behöver lite extra krydda - vitlök och en rejäl piff med chili vid servering. Smörgåsarna var goda och mättande.
Anna
Enkelt och gott!! Tunnbrödsrullen gjorde det lite lyxigare. Barnen åt med god aptit?
Lina
Mycket gott med mumsiga tillbehör. Oerhört snabblagat. Härligt med soppa!
Louise