Purjolökssoppa med quesadillas
En både krämig och smakrik purjosoppa som serveras med quesadillas till. Quesadillas kommer från Mexiko men är populära i centralamerika och USA också. Tortillas fyllda med godsaker som kan varieras i all oändlighet är det texmex och finger food när det är som bäst.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2014
Ingredienser
4 portioner
2 purjolökar
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1 dl ris
2 dl vispgrädde
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
100 g skivad chorizo
2 dl riven ost
1 tsk timjan
8 tortillabröd (small)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och chorizon. Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2332 KJ / 558 kCal
Fett32.6 g
Kolhydrater50.6 g
Protein13.3 g
Kommentarer
Jättegott,dock om man har 2 jättestora purjolökar så räcker det med en.
Marie
2014-05-01Vääry mumsisch!! Allt var gott..... soppa, chorizo och tortillas!! Smaskens!!
Ann
2014-02-13Enkelt, snabbt och mycket gott! Hoppade över chorizon, hade i chiliflakes istället. Mums!!
Lena
2014-02-05