Purjolökssoppa med quesadillas

32
5
Purjolökssoppa med quesadillas

En både krämig och smakrik purjosoppa som serveras med quesadillas till. Quesadillas kommer från Mexiko men är populära i centralamerika och USA också. Tortillas fyllda med godsaker som kan varieras i all oändlighet är det texmex och finger food när det är som bäst.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2014

Purjolökssoppa med quesadillas

Ingredienser

4 portioner
2 purjolökar
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1 dl ris
2 dl vispgrädde
1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
100 g skivad chorizo
2 dl riven ost
1 tsk timjan
8 tortillabröd (small)

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och chorizon. Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

32

Kommentarer

Marie

2014-05-01

Jättegott,dock om man har 2 jättestora purjolökar så räcker det med en.

Ann

2014-02-13

Vääry mumsisch!! Allt var gott..... soppa, chorizo och tortillas!! Smaskens!!

Lena

2014-02-05

Enkelt, snabbt och mycket gott! Hoppade över chorizon, hade i chiliflakes istället. Mums!!

Näringsvärde per portion

Energi 2332 KJ / 558 kCal
Fett 32.6 g
Kolhydrater 50.6 g
Protein 13.3 g
Läs mer om näringsvärden