Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Purjolökssoppa med quesadillas

En både krämig och smakrik purjosoppa som serveras med quesadillas till. Quesadillas kommer från Mexiko men är populära i centralamerika och USA också. Tortillas fyllda med godsaker som kan varieras i all oändlighet är det texmex och finger food när det är som bäst.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 3, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och strimla purjolöken.
  2. Fräs purjolöken mjuk i oljan i en stor kastrull. Pressa ner vitlöken och krydda med spiskummin. Tillsätt ris, grädde och grönsaksbuljong. Låt koka ca 10 minuter (eller enligt koktid på risförpackningen).
  3. Strimla chorizon.
  4. Fördela ost och timjan på hälften av tortillabröden och lägg på ett bröd som ”lock” på varje. Stek dem i en stekpanna (utan matfett) ca 3 minuter på varje sida så att osten smälter. Skär dem i bitar.
  5. Mixa soppan slät och servera med chorizo och quesadillas.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och chorizon. Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 purjolökar
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 dl ris
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 100 g skivad chorizo
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk timjan
  • 8 tortillabröd (small)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2332 kJ / 558 kCal