Risotto med kryddig korv | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Risotto med kryddig korv

God risotto med kryddig korv, curry och paprika. Detta lättlagade, smakrika recept på risotto med stark chorizokorv serveras förslagsvis med bröd och en fräsch sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök. Fräs riset med den hackade löken i olja i en kastrull. Späd med grönsaksbuljong.
  2. Sjud riset ca 20 min. Kontrollera koktiden på risförpackningen.
  3. Skala, kärna ur och strimla paprikorna. Skär chorizo i slantar. Fräs paprikastrimlor och korv i olja i en stekpanna.
  4. Tillsätt majsen. Krydda med curry och svartpeppar. Blanda ner riset i korvblandningen. Servera med bröd och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 dl ris
  • 1 msk olja
  • 5 dl grönsaksbuljong (tärning och vatten)
  • 2 paprikor (i olika färger)
  • 300 g chorizo
  • 1/2 msk olja
  • 1/2 burk majs (à 340 g)
  • 1 tsk curry
  • 2 krm svartpeppar
  • bröd
  • sallad
Lägg till i inköpslistan