Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Tex mex-böngryta med korv och tortilla

Ett snabblagat recept på härlig tex mex-gryta med bönor och kryddig korv som du serverar med tortilla. Du gör den mexikanska grytan av lök, chorizo, vita bönor, tomatkross och tacokrydda. Otroligt gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka gul lök. Skär chorizo i slantar. Fräs löken i olja i en stekpanna 2-3 minuter.
  2. Tillsätt korven och fräs ytterligare 2-3 minuter.
  3. Blanda vita bönor i tomatsås, hela/krossade tomater och tacokrydda i en gryta. Koka 2-3 minuter.
  4. Häll bönblandningen över korvfräset. Servera med rostat tortillabröd och gurka.

För alla

Läs noga ingredienserna på korv, kryddan och brödet.
Gör glutenfri: Servera med lämpligt bröd.
Gör äggfri: Servera med lämpligt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 300 g chorizo
  • 2 msk olivolja
  • 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 420 g)
  • 1 burk hela/ krossade tomater (à ca 400 g)
  • 1 påse tacokrydda (à 40 g)
Till servering
  • rostat tortillabröd
  • 1 skivad gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?