Couscous med stekt spätta
Himmelsk couscous med grovhackade tomater, strimlad purjolök, svarta oliver och finhackade färska örter tillsammans med sprödstekt rödspättafilé. Stilig och smakrik måltid, som passar lika bra till middag som lunch. Garnera med citronklyftor.
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk grovhackad vitlök
1 msk olivolja
2 msk konc kycklingfond
6 dl vatten
4 dl couscousgryn
15 cm purjolök (den ljusa delen)
6 - 8 soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
1 dl finhackade blandade örter t ex persilja, gräslök och basilika
1 dl vetemjöl
1 tsk citronpeppar
600 g rödspättafilé
olja
citron- eller limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2877 KJ / 688 kCal
Fett22 g
Kommentarer
Lite korrekturläsning skulle sitta fint!1 msk gul lök och en gul lök? Mjöl eller mjölk?Eyt lock? Inte snyggt, men gott smakade det!
Monica
2008-09-17Receptbeskrivningen är en SMULA knapphändig!
Ann-kristine
2002-11-01