Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Couscous med stekt spätta

Himmelsk couscous med grovhackade tomater, strimlad purjolök, svarta oliver och finhackade färska örter tillsammans med sprödstekt rödspättafilé. Stilig och smakrik måltid, som passar lika bra till middag som lunch. Garnera med citronklyftor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Fräs den och vitlöken mjuk på svag värme i olivolja.
  2. Häll på kycklingfond och vatten. Koka upp.
  3. Häll i couscousgryn, rör om, sätt på ett lock och ta av från värmen. Låt grynen stå och svälla i 10 minuter. Fluffa till grynen med en gaffel.
  4. Strimla purjolöken. Grovhacka tomaterna. Blanda ner i couscousen. Tillsätt oliver och örter. Smak av med salt och peppar.
  5. Blanda mjöl och citronpeppar. Vänd spättafilèerna i mjölblandningen och stek dem i en het lättoljad panna i 1-2 minuter på varje sida.
  6. Lägg upp fisk och couscous på tallrikar. Garnera med citronklyftor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk grovhackad vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 6 dl vatten
  • 4 dl couscousgryn
  • 15 cm purjolök (den ljusa delen)
  • 8 soltorkade tomater
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl finhackade blandade örter t ex persilja, gräslök och basilika
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk citronpeppar
  • 600 g rödspättafilé
  • olja
  • citron- eller limeklyftor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2877 kJ / 688 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden