Purjofylld spätta med oliver och tomat

Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Purjofylld spätta med oliver och tomat

Purjofylld spätta med oliver och tomat är en enkel fiskrätt med mycket smak som du serverar med klyftad kokt potatis. Rödspättafiléerna får en fin smak av purjolök innan filéerna läggs samman med tomater och skivade oliver. Fisk och potatis klart!

Purjofylld spätta med oliver och tomat

Ingredienser

4 portioner
8 - 10 potatisar
600 g rödspättafiléer
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar
1 purjolök
4 tomater
2 dl vatten
1 msk olivolja
20 gröna oliver

Gör så här

00:05:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1800 KJ / 432 kCal
Fett8 g
Salt3 g
Kolhydrater46 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Spättafiléer med räkor
    Betyg 2.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomatspätta med oliver
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Couscous med stekt spätta
    0 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Räkfylld spätta i citronsås
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med champinjon- och purjosås
    Betyg 4.6 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad