Kvällens middag är en mättande, gyllengul, krämig soppa där butternutpumpans sötma harmonierar med den umamirika toppingen bestående av smörstekta champinjoner med smak av tapenade. Pricken över i:et är de krispiga mandlarna som ger soppan en fin textur.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
17 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Claudia
11/11/2020Mycket mild och len soppa. Svamp-och mandeltoppingen var gudomliga.
Pia
10/19/2019Tyckte den var god. Ändrade lite i receptet. 3 vanliga potatisar, (som 1 bakpotatis tillsammans ungefär) vita champinjoner och stekte upp solros- och pumpakärnor istället för mandlar. Tyckte svamp- tapenade- och fröröran var jättegod att ha i soppan.