Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och mandel

13
2
Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och mandel

Kvällens middag är en mättande, gyllengul, krämig soppa där butternutpumpans sötma harmonierar med den umamirika toppingen bestående av smörstekta champinjoner med smak av tapenade. Pricken över i:et är de krispiga mandlarna som ger soppan en fin textur.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017

Pumpasoppa med vitlöksstekt svamp och mandel

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1
gul lök
3
morötter
1
bakpotatis
1/2
butternutpumpa
1 tsk
olja
2 dl
vitt matlagningsvin
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 dl
crème fraiche
-
salt och peppar

Topping

1
vitlöksklyfta
250 g
kastanjechampinjoner
1 msk
smör
140 g
tapenade
1 dl
rostade mandlar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och smör mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Claudia

2020-11-11

Mycket mild och len soppa. Svamp-och mandeltoppingen var gudomliga.

Pia

2019-10-19

Tyckte den var god. Ändrade lite i receptet. 3 vanliga potatisar, (som 1 bakpotatis tillsammans ungefär) vita champinjoner och stekte upp solros- och pumpakärnor istället för mandlar. Tyckte svamp- tapenade- och fröröran var jättegod att ha i soppan.

Näringsvärde per portion

Energi 2197 KJ / 524 kCal
Fett 38 g
Salt 5 g
Kolhydrater 31 g
Protein 11 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept