Pumpasoppa med sockerärtor
Bjud på en krämig soppa på butternutpumpa och kokosmjölk. Soppan kokas samman med smaker från ingefära, curry och vitlök för att sedan mixas slät. Servera med sockerärtor, gräslök och surdegsbröd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg butternutpumpa
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
1 röd chili
1 msk curry
1 msk olja
7 1/2 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
400 ml kokosmjölk
salt
svartpeppar
1 lime
150 g sockerärtor
1/2 kruka gräslök
Till servering
8 skivor surdegsbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2453 KJ / 586 kCal
Fett29 g
Salt3.8 g
Kolhydrater61 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Så gott! La i fisk, haricots verksamhet, basilika, å hej å hå.vad bra den blev!
Berta
2022-01-15