Pumpasoppa med sockerärtor

4
0 Klimatsmart
Pumpasoppa med sockerärtor

Bjud på en krämig soppa på butternutpumpa och kokosmjölk. Soppan kokas samman med smaker från ingefära, curry och vitlök för att sedan mixas slät. Servera med sockerärtor, gräslök och surdegsbröd.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2019

Pumpasoppa med sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
ca 1 kg
butternutpumpa
1
rödlök
2
vitlöksklyftor
1 msk
riven färsk ingefära
1
röd chili
1 msk
curry
1 msk
olja
7 1/2 dl
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
400 ml
kokosmjölk
-
salt
-
svartpeppar
1
lime
150 g
sockerärtor
1/2
kruka gräslök

Till servering

8
skivor surdegsbröd

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och kontrollera innehållet i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Rosta brödet och riv en vitlöksklyfta över samt ringla över lite olivolja.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2453 KJ / 586 kCal
Fett 29 g
Salt 3.8 g
Kolhydrater 61 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept