UNDER 45 MIN | Medel

Pumpasoppa med majspizza

Den här pumpasoppan är både god och enkel att tillaga! Den blir perfekt krämig tack vare en ganska stor mängd butternutpumpa, som får mixas samman med kokosmjölk och vatten, ihop med kryddor som ingefära och buljong. Ät tillsammans med små majspizzor för trevligt tuggmotstånd.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 36, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Soppa: Dela, gröp ur och skala pumpan. Skär den i små bitar. Riv ingefäran fint på ett rivjärn. Koka pumpan i vatten, kokosmjölk, ingefära och smulade buljongtärningar tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Mixa, med en stavmixer eller i en matberedare till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Ansa och skiva salladslöken.
  4. Pizza: Låt majsen rinna av i en sil. Strö osten på pizzabottnarna och strö på spiskummin och majs. Lägg på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 6 minuter.
  5. Servera soppan med salladslöken och pizzorna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzabottnarna och buljongen.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Krydda pizzan med lite chilipulver.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 1 butternutpumpa (à ca 800 g)
  • 1 msk riven ingefära
  • 7 1/2 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • peppar
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
Pizza
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 150 g riven pizzaost
  • 4 små pizzabottnar (à 70 g)
  • 1 tsk spiskummin

Näringsvärde
Per portion

Energi 2719 kJ / 648 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept