Pumpasoppa med majspizza
Den här pumpasoppan är både god och enkel att tillaga! Den blir perfekt krämig tack vare en ganska stor mängd butternutpumpa, som får mixas samman med kokosmjölk och vatten, ihop med kryddor som ingefära och buljong. Ät tillsammans med små majspizzor för trevligt tuggmotstånd.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2022
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 butternutpumpa (à ca 800 g)
1 msk riven ingefära
7 1/2 dl vatten
400 ml kokosmjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
salt
peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Pizza
1 förp majskorn (à 150 g)
150 g riven pizzaost
4 små pizzabottnar (à 70 g)
1 tsk spiskummin
För alla
Kontrollera noga innehållet i pizzabottnarna och buljongen.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Krydda pizzan med lite chilipulver eller oregano.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2719 KJ / 648 kCal
Fett39 g
Salt2.7 g
Kolhydrater51 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott!! Gick hem hos alla i familjen! Både soppan och majspizzan!
Pernilla
2022-09-17Tack
Evelina
2021-09-04Så god! Hade aldrig testat pumpa innan men detta är mina nya favorit! Rekommenderar starkt! Brukar byta ut ingefäran mot chili ibland, så god!
Johanna
2021-08-24