Pumpasoppa med majspizza

26
10 Klimatsmart
Pumpasoppa med majspizza

Den här pumpasoppan är både god och enkel att tillaga! Den blir perfekt krämig tack vare en ganska stor mängd butternutpumpa, som får mixas samman med kokosmjölk och vatten, ihop med kryddor som ingefära och buljong. Ät tillsammans med små majspizzor för trevligt tuggmotstånd.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2020

Pumpasoppa med majspizza

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 butternutpumpa (à ca 800 g)
1 msk riven ingefära
7 1/2 dl vatten
400 ml kokosmjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
salt
peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)

Pizza

1 förp majskorn (à 150 g)
150 g riven pizzaost
4 små pizzabottnar (à 70 g)
1 tsk spiskummin

För alla

Kontrollera noga innehållet i pizzabottnarna och buljongen.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Krydda pizzan med lite chilipulver.

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Evelina

2021-09-04

Tack

Johanna

2021-08-24

Så god! Hade aldrig testat pumpa innan men detta är mina nya favorit! Rekommenderar starkt! Brukar byta ut ingefäran mot chili ibland, så god!

Rosita

2020-09-15

Mycket god soppa som jag aldrig har ätit förut. Googlade lite för fler recept. Så jag stekte med lök och ett äpple. Sen fick både honung, sambal olek och en halv lime följa med.

Näringsvärde per portion

Energi 2719 KJ / 648 kCal
Fett 39 g
Salt 2.7 g
Kolhydrater 51 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden