Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Butternutsoppa

Bjud på en härligt krämig pumpasoppa - en riktig färgklick när du behöver det som mest! Den här soppan gör gott för själen både smak- och utseendemässigt. Servera med grissini och knapriga rostade kikärtor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg bönorna över natten.
  2. Skala och tärna pumpan i bitar. Fräs i olja tillsammans med lök, vitlök, vita bönor och chili.
  3. Häll på vitt vin och buljong. Koka upp och låt sjuda ca 20-30 minuter eller tills pumpan känns mjuk.
  4. Mixa soppan slät och smaka av med salt, peppar och juice från en apelsin.
  5. Till servering: Toppa ev med rostade kikärter, persilja och servera ett gott bröd till pumpasoppan.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen i övrigt fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.

Recept och bild i samarbete med Risenta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl blötlagda små vita bönor
  • 1 liten butternutpumpa
  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 hackad röd chili
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l grönsaksbuljong
  • salt och peppar
  • 1 apelsin
Till servering
  • ev rostade kikärter
  • hackad persilja
  • bröd
Lägg till i inköpslistan