Kardemummarostad pumpa med tahinidressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Kardemummarostad pumpa med tahinidressing

Butternutpumpan rostas med kardemumma och kryddpeppar. Tahini, en paste gjord på mixade sesamfrön, blandas till en syrlig dressing med yoghurt och lime. Oväntad kryddning på en riktigt god pumpa som passar bra till förrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala limen med kniv så att skalet och den vita hinnan försvinner. Skär limen i klyftor och skär sedan varje klyfta i skivor.
  3. Lägg i en bunke. Strö över 1 krm salt och ringla över 1 msk olja. Blanda och ställ åt sidan.
  4. Dela pumpan på längden och skala den gärna. Gröp ur och släng fröna.
  5. Skär varje halva i cm-tjocka skivor.
  6. Stöt kardemumman fint i mortel. Blanda med kryddpeppar, 2 krm salt och 3 msk olja. Vänd runt pumpaskivorna med blandningen. Lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt.
  7. Rosta i ugnen ca 20 minuter, tills pumpan mjuknat, vänd runt efter halva tiden. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  8. Vispa ihop yoghurt, tahini, limejuice, 2 msk vatten och 2 krm salt. Dela, kärna ur och strimla chilin.
  9. Lägg upp pumpaskivorna på ett serveringsfat och ringla över dressingen.
  10. Toppa med lime, chili och koriander.

För alla

Fri från gluten och ägg.

Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.

Gör mjöljproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 butternutpumpa (ca 900 g)
  • 2 lime
  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 2 tsk malen kryddpeppar
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 2 msk tahini (sesamfröpaste)
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 grön chili (t ex spansk peppar)
  • 1/2 kruka koriander
  • 4 msk olivolja
  • 2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1244 kJ / 297 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept