Kardemummarostad pumpa med tahinidressing
Butternutpumpan rostas med kardemumma och kryddpeppar. Tahini, en paste gjord på mixade sesamfrön, blandas till en syrlig dressing med yoghurt och lime. Oväntad kryddning på en riktigt god pumpa som passar bra till förrätt.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013
Ingredienser
4 portioner
1 butternutpumpa (ca 900 g)
2 lime
2 tsk kardemummakärnor
2 tsk malen kryddpeppar
1 dl matyoghurt (10%)
2 msk tahini (sesamfröpaste)
1 msk färskpressad limejuice
1 grön chili (t ex spansk peppar)
1/2 kruka koriander
4 msk olivolja
2 krm salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1244 KJ / 297 kCal
Fett25 g
Salt0.55 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g
Kommentarer