Kardemummarostad pumpa med tahinidressing

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Kardemummarostad pumpa med tahinidressing

Butternutpumpan rostas med kardemumma och kryddpeppar. Tahini, en paste gjord på mixade sesamfrön, blandas till en syrlig dressing med yoghurt och lime. Oväntad kryddning på en riktigt god pumpa som passar bra till förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Kardemummarostad pumpa med tahinidressing

Ingredienser

4 portioner
1 butternutpumpa (ca 900 g)
2 lime
2 tsk kardemummakärnor
2 tsk malen kryddpeppar
1 dl matyoghurt (10%)
2 msk tahini (sesamfröpaste)
1 msk färskpressad limejuice
1 grön chili (t ex spansk peppar)
1/2 kruka koriander
4 msk olivolja
2 krm salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1244 KJ / 297 kCal
Fett25 g
Salt0.55 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Pumpaplåt
Betyg 4.6 av 5.
136 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpanudlar
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpapasta med valnötter och brynt smör
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpa med stekt ägg
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpacurry
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad pumpa
Betyg 4.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga