Kardemummarostad pumpa med tahinidressing

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
0
Kardemummarostad pumpa med tahinidressing

Butternutpumpan rostas med kardemumma och kryddpeppar. Tahini, en paste gjord på mixade sesamfrön, blandas till en syrlig dressing med yoghurt och lime. Oväntad kryddning på en riktigt god pumpa som passar bra till förrätt.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Kardemummarostad pumpa med tahinidressing

Ingredienser

4 portioner
1   butternutpumpa (ca 900 g)
2   lime
2 tsk  kardemummakärnor
2 tsk  malen kryddpeppar
1 dl  matyoghurt (10%)
2 msk  tahini (sesamfröpaste)
1 msk  färskpressad limejuice
1   grön chili (t ex spansk peppar)
1/2   kruka koriander
4 msk  olivolja
2 krm  salt

För alla

Fri från gluten och ägg.Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.Gör mjöljproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt yoghurtalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1244 KJ / 297 kCal
Fett25 g
Salt0.55 g
Kolhydrater13 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Pumpanudlar
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpacurry med kokosmjölk och ris
Betyg 4 av 5.
38 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pumpaplåt
Betyg 4.6 av 5.
133 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpapasta med valnötter och brynt smör
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pumpa med stekt ägg
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad pumpa
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga