Pumpasoppa med ingefära och chili
En färgstark soppa gjord på rostad pumpa och med riviga smaker från ingefära och chili. Tillför en härlig smakexplosion i munnen. Ät tillsammans med en klick färskost och marinerade bönor.
Ingredienser
4 portioner
Soppa
500 g pumpa
ca 1 msk olivolja
salt
peppar
1 liten finhackad gul lök
2 msk smör
1 finhackad vitlöksklyfta
1/2 hackad röd chili
1 dl vitt vin
ca 5 - 6 dl grönsaksbuljong
1 msk färskriven ingefära
100 g naturell färskost
1 dl apelsinjuice
Marinerade bönor
1 dl edamamebönor (sojabönor)
1 msk sweet chili sauce
1 strimlad salladslök
salt
peppar
Topping
100 g naturell färskost
olivolja
Gör så här
00:20:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1531 KJ / 366 kCal
Fett28 g
Salt2 g
Kolhydrater17 g
Protein8 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
2 stGjorde soppan men med 1dl grädde istället för färskost och en msk pressad citron istället för juicen, blev supergott!
Emanuel
Känns det rimligt att receptet ska ta mindre än 30 min när bara pumpan ska ugnsrostas och kokas i totalt 30 minuter?
Erik