Pumpasoppa med getost och rostade pumpakärnor

Pumpasoppa med getost och rostade pumpakärnor, en fyllig soppa med butternutsquash som ögonbrynshöjare. Den milda pumpan kompletteras väl av den smakrika getosten och soppan får ett fint tuggmotstånd av de rostade pumpakärnorna som du toppar med.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Ingredienser
4 portioner
1 butternutsquash (à 1,2 kg)
1 stor palsternacka (à 200 g)
1 hel vitlök
8 dl vatten
4 msk konc grönsaksfond
150 g getfärskost eller vanlig färskost
3 msk rostade pumpakärnor
ev pumpakärneolja
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsberäkningen är inkl. bröd.
Energi1748 KJ / 418 kCal
Fett24 g
Salt1 g
Kolhydrater59 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Supergott! Vänliga hälsningar /Lisa Gruneau PS. Kolla in min blogg ikorthet.blogg.se där jag lägger upp egna recept! .DS
Lisa
2015-10-25