Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pumpasoppa med getost och rostade pumpakärnor

Pumpasoppa med getost och rostade pumpakärnor, en fyllig soppa med butternutsquash som ögonbrynshöjare. Den milda pumpan kompletteras väl av den smakrika getosten och soppan får ett fint tuggmotstånd av de rostade pumpakärnorna som du toppar med.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Dela pumpan på längden. Gröp ut kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked. Dela palsternackan på längden, men behåll skalet på.
  3. Lägg pumpahalvorna med snittytan ner på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Lägg den hela oskalade vitlöken bredvid samt den delade palsternackan med snittytan ner.
  4. Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och rosta ca 30 minuter. Pumpan ska vara mjuk rakt igenom. Låt svalna något.
  5. Gröp ut köttet ur skalet på pumpan och lägg i en matberedare. Kläm ut vitlöksklyftorna i mixern och gröp ut innanmätet ur palsternackan. Mixa till en slät puré, det går också bra att använda stavmixer.
  6. Lägg purén i en kastrull. Häll på vatten och fond. Låt koka upp. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera soppan med en klick getfärskost eller vanlig färskost och pumpakärnor. Droppa gärna över pumpakärneolja eller en god olivolja. Surdegsbröd är gott till.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, välj mjölkfritt färskostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Näringsberäkningen är inkl. bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 butternutsquash (à 1,2 kg)
  • 1 stor palsternacka (à 200 g)
  • 1 hel vitlök
  • 8 dl vatten
  • 4 msk konc grönsaksfond
  • 150 g getfärskost eller vanlig färskost
  • 3 msk rostade pumpakärnor
  • ev pumpakärneolja
  • olivolja
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1748 kJ / 418 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept