Pumpasoppa med getost och rostade pumpakärnor

12
1
Pumpasoppa med getost och rostade pumpakärnor

Pumpasoppa med getost och rostade pumpakärnor, en fyllig soppa med butternutsquash som ögonbrynshöjare. Den milda pumpan kompletteras väl av den smakrika getosten och soppan får ett fint tuggmotstånd av de rostade pumpakärnorna som du toppar med.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2010

Pumpasoppa med getost och rostade pumpakärnor

Ingredienser

4 portioner
1 butternutsquash (à 1,2 kg)
1 stor palsternacka (à 200 g)
1 hel vitlök
8 dl vatten
4 msk konc grönsaksfond
150 g getfärskost eller vanlig färskost
3 msk rostade pumpakärnor
ev pumpakärneolja
olivolja
salt
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden, välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden, välj mjölkfritt färskostalternativ.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Näringsberäkningen är inkl. bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Lisa

2015-10-25

Supergott! Vänliga hälsningar /Lisa Gruneau PS. Kolla in min blogg ikorthet.blogg.se där jag lägger upp egna recept! .DS

Näringsvärde per portion

Energi 1748 KJ / 418 kCal
Fett 24 g
Salt 1 g
Kolhydrater 59 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden