Pumpa- och äppelbröd i långpanna

2
0
Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Med pumpa i degen och äpplen på toppen är det här ett bröd utöver det vanliga. Lättbakat för efter jäsningen är det bara att trycka ut degen i en långpanna. Ett saftigt och vackert bröd som pryder vilket festbord som helst. Suveränt att äta bara som det är eller med en god ost.

Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Ingredienser

1 stort bröd
8 dl grovt riven pumpa (t ex butternut)
50 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 dl kvarg (10%)
3 tsk salt
3 dl pumpakärnor
15 - 16 dl vetemjöl special
4 äpplen
3 msk olja

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 22868 KJ / 5466 kCal
Fett 165 g
Salt 7.2 g
Kolhydrater 802 g
Protein 156 g
Läs mer om näringsvärden