Pumpa- och äppelbröd i långpanna

1
0
Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Med pumpa i degen och äpplen på toppen är det här ett bröd utöver det vanliga. Lättbakat för efter jäsningen är det bara att trycka ut degen i en långpanna. Ett saftigt och vackert bröd som pryder vilket festbord som helst. Suveränt att äta bara som det är eller med en god ost.

Skriv ut
Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Ingredienser

1 stort bröd
8 dl
grovt riven pumpa (t ex butternut)
50 g
färsk jäst
5 dl
kallt vatten
1 dl
kvarg (10%)
3 tsk
salt
3 dl
pumpakärnor
15 - 16 dl
vetemjöl special
4
äpplen
3 msk
olja

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 22868 KJ / 5466 kCal
Fett 165 g
Salt 7.2 g
Kolhydrater 802 g
Protein 156 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept