Pumpa- och äppelbröd i långpanna
![Pumpa- och äppelbröd i långpanna](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_203305/cf_259/pumpa-_och_appelbrod_i_langpanna.jpg)
Med pumpa i degen och äpplen på toppen är det här ett bröd utöver det vanliga. Lättbakat för efter jäsningen är det bara att trycka ut degen i en långpanna. Ett saftigt och vackert bröd som pryder vilket festbord som helst. Suveränt att äta bara som det är eller med en god ost.
![Pumpa- och äppelbröd i långpanna](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_203305/cf_259/pumpa-_och_appelbrod_i_langpanna.jpg)
Ingredienser
1 stort bröd
8 dl grovt riven pumpa (t ex butternut)
50 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 dl kvarg (10%)
3 tsk salt
3 dl pumpakärnor
15 - 16 dl vetemjöl special
4 äpplen
3 msk olja
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi22868 KJ / 5466 kCal
Fett165 g
Salt7.2 g
Kolhydrater802 g
Protein156 g
Kommentarer