Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
0
Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Med pumpa i degen och äpplen på toppen är det här ett bröd utöver det vanliga. Lättbakat för efter jäsningen är det bara att trycka ut degen i en långpanna. Ett saftigt och vackert bröd som pryder vilket festbord som helst. Suveränt att äta bara som det är eller med en god ost.

Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Ingredienser

1 stort bröd
8 dl grovt riven pumpa (t ex butternut)
50 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 dl kvarg (10%)
3 tsk salt
3 dl pumpakärnor
15 - 16 dl vetemjöl special
4 äpplen
3 msk olja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Energi22868 KJ / 5466 kCal
Fett165 g
Salt7.2 g
Kolhydrater802 g
Protein156 g

Testa liknande recept

Pumpabullar med äpple
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabaguetter med äpple
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabullar med kummin
Betyg 3.6 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paj med pumpa och curry
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpabröd
Betyg 3.9 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga