Stekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Stekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino

Råstekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino är ett gott tillbehör till din middag med stekt kyckling, kött eller vegoalternativ. Den mjuka pumpans milda smak kompletteras utmärkt av ostens sälta, aprikosernas sötma och basilikabladens aromatiska toner. Pumpakärnorna ger ett härligt crunch på toppen!

Stekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino

Ingredienser

4 portioner
1   klyfta pumpa gärna butternut eller muscat (1 klyfta motsvarar ca 500 g)
2 msk  majsolja
salt
svartpeppar
1/2   kruka basilika
8   torkade aprikoser
ca 100 g  pecorinoost
1 dl  pumpakärnor

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1387 KJ / 331 kCal
Fett23 g
Salt1 g
Kolhydrater13 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Pizza med pumpakräm och pecorino
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad hel pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpapasta med feta och vitlök
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Paj med pumpa och curry
Betyg 2.8 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk pumpasoppa med pumpabröd
Betyg 4.3 av 5.
269 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpapannkakor med mandel och lönnsirap
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga