Stekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino
Råstekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino är ett gott tillbehör till din middag med stekt kyckling, kött eller vegoalternativ. Den mjuka pumpans milda smak kompletteras utmärkt av ostens sälta, aprikosernas sötma och basilikabladens aromatiska toner. Pumpakärnorna ger ett härligt crunch på toppen!
Ingredienser
4 portioner
1 klyfta pumpa gärna butternut eller muscat (1 klyfta motsvarar ca 500 g)
2 msk majsolja
salt
svartpeppar
1/2 kruka basilika
8 torkade aprikoser
ca 100 g pecorinoost
1 dl pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1387 KJ / 331 kCal
Fett23 g
Salt1 g
Kolhydrater13 g
Protein17 g
Kommentarer