UNDER 45 MIN | Medel

Stekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino

Råstekt pumpa med aprikoser, pumpakärnor och pecorino är ett gott tillbehör till din middag med stekt kyckling, kött eller vegoalternativ. Den mjuka pumpans milda smak kompletteras utmärkt av ostens sälta, aprikosernas sötma och basilikabladens aromatiska toner. Pumpakärnorna ger ett härligt crunch på toppen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär pumpan i skivor.
  2. Stek pumpaskivorna försiktigt i oljan i en stekpanna tills de är mjuka och har fin färg. Krydda med salt och peppar.
  3. Strimla basilikan och aprikoserna. Hyvla pecorinoosten.
  4. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna.
  5. Servera pumpan med aprikoser, pumpakärnor, pecorino och basilika.

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg. Innehåller mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 klyfta pumpa gärna butternut eller muscat (1 klyfta motsvarar ca 500 g)
  • 2 msk majsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 kruka basilika
  • 8 torkade aprikoser
  • ca 100 g pecorinoost
  • 1 dl pumpakärnor

Näringsvärde
Per portion

Energi 1387 kJ / 331 kCal