Pumpabaguetter med äpple
Baguetter med pumpa och äpplen blir saftiga och goda matbröd som passar ypperligt att servera till soppa. Med pumpakärnor i bröden får du ett utsökt tuggmotstånd som förhöjer smaken i dessa pumpabaguetter.
Ingredienser
4 st
50 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 dl kvarg (10 %)
2 tsk salt
5 dl grovt riven pumpa t ex butternut
3 dl grovt rivet äpple
3 dl pumpakärnor
18 - 20 dl vetemjöl special
För alla
Baguetterna innehåller gluten men är fria från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Testade att göra tre bröd, utan brödformar men med remsor av bakplåtspapper mellan dem. De blev perfekta efter 40 min i 225 grader.
Annika
2024-02-11Korrigering: Det blev inte klart på 25 min, det behövdes 35 min. De sjönk ihop lite efteråt, så två bröd blev bra.
Annika
2023-10-11Jag testade att lägga degen i två brödformar och grädda 25 min i 225 grader. Det fungerade bra, men de jäste upp väldigt högt så kanske det hade varit bättre med tre bröd.
Annika
2023-10-11