Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pumpabaguetter med äpple

Baguetter med pumpa och äpplen blir saftiga och goda matbröd som passar ypperligt att servera till soppa. Med pumpakärnor i bröden får du ett utsökt tuggmotstånd som förhöjer smaken i dessa pumpabaguetter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en degbunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen är löst. Rör ner kvarg, salt, pumpa, äpple och pumpakärnor. Arbeta ner nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 10 minuter i maskin. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 1 timme.
  2. Häll upp degen på mjölad bänk. Knåda den med ev. resten av mjölet.
  3. Dela degen i 4 lika stora delar (för 4 bröd) och rulla ut dem till ca 40 cm långa längder. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250˚C.
  4. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter.
  5. Låt bröden svalna på galler. Servera gärna till en Klassisk pumpasoppa med pumpabröd.

För alla

Baguetterna innehåller gluten men är fria från ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvargen mot Sour Supreme (innehåller soja).

 

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 50 g färsk jäst
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 dl kvarg (10 %)
  • 2 tsk salt
  • 5 dl grovt riven pumpa t ex butternut
  • 3 dl grovt rivet äpple
  • 3 dl pumpakärnor
  • 20 dl vetemjöl special
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?