Pumpabaguetter med äpple
Baguetter med pumpa och äpplen blir saftiga och goda matbröd som passar ypperligt att servera till soppa. Med pumpakärnor i bröden får du ett utsökt tuggmotstånd som förhöjer smaken i dessa pumpabaguetter.
Ingredienser
4 st
50 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 dl kvarg (10 %)
2 tsk salt
5 dl grovt riven pumpa t ex butternut
3 dl grovt rivet äpple
3 dl pumpakärnor
18 - 20 dl vetemjöl special
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Testade att göra tre bröd, utan brödformar men med remsor av bakplåtspapper mellan dem. De blev perfekta efter 40 min i 225 grader.
Annika
2024-02-11Korrigering: Det blev inte klart på 25 min, det behövdes 35 min. De sjönk ihop lite efteråt, så två bröd blev bra.
Annika
2023-10-11Jag testade att lägga degen i två brödformar och grädda 25 min i 225 grader. Det fungerade bra, men de jäste upp väldigt högt så kanske det hade varit bättre med tre bröd.
Annika
2023-10-11