Stekt majskyckling med wokade grönsaker
Gyllengul och smakrik är denna kyckling som du tillagar direkt i stekpannan. Serveras tillsammans med en härlig grönsakswok gjord på savoykål, morötter, paprika och lök. Stek gärna kycklingen tillsammans med några vitlöksklyftor och en kvist timjan så får du en ännu mustigare smak.
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 majskycklingfiléer med skinn
salt
peppar
färsk basilika, timjan eller oregano
3 msk flytande matfett
2 vitlöksklyftor
Grönsaker
3 msk flytande matfett
1 gul lök
2 paprikor i bitar
250 g savojkål eller annat grönt
1 pressad vitlöksklyfta
2 tunt skivade morötter
1 1/2 msk grönsaksfond eller fondgelé (1 1/2 msk fond motsvarar 1 fondgelé)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1667 KJ / 398 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater9 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer