Stekt majskyckling med wokade grönsaker

41
0
Stekt majskyckling med wokade grönsaker

Gyllengul och smakrik är denna kyckling som du tillagar direkt i stekpannan. Serveras tillsammans med en härlig grönsakswok gjord på savoykål, morötter, paprika och lök. Stek gärna kycklingen tillsammans med några vitlöksklyftor och en kvist timjan så får du en ännu mustigare smak.

Stekt majskyckling med wokade grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Kyckling

4 majskycklingfiléer med skinn
salt och peppar
färsk basilika, timjan eller oregano
3 msk flytande matfett
2 vitlöksklyftor

Grönsaker

3 msk flytande matfett
1 gul lök
2 paprikor i bitar
250 g savojkål eller annat grönt
1 pressad vitlöksklyfta
2 tunt skivade morötter
1 fondgelé (grönsak)
salt och peppar

För alla:

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut flytande matfett mot laktosfritt flytande matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt flytande matfett mot mjölkproteinfritt matfett.

Recept och bild från Milda Kockens val.

Gör så här

Tips

Ugnsrostade rotfrukter smaksatta med lite honung och citron är ett trevligt tillbehör.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1667 KJ / 398 kCal
Fett 27 g
Salt 2.9 g
Kolhydrater 9 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden