Stekt majskyckling med wokade grönsaker
Gyllengul och smakrik är denna kyckling som du tillagar direkt i stekpannan. Serveras tillsammans med en härlig grönsakswok gjord på savoykål, morötter, paprika och lök. Stek gärna kycklingen tillsammans med några vitlöksklyftor och en kvist timjan så får du en ännu mustigare smak.
Ingredienser
4 portioner
Kyckling
4 majskycklingfiléer med skinn
salt och peppar
färsk basilika, timjan eller oregano
3 msk flytande matfett
2 vitlöksklyftor
Grönsaker
3 msk flytande matfett
1 gul lök
2 paprikor i bitar
250 g savojkål eller annat grönt
1 pressad vitlöksklyfta
2 tunt skivade morötter
1 1/2 msk grönsaksfond eller fondgelé (1 1/2 msk fond motsvarar 1 fondgelé)
salt och peppar
För alla:
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt ut flytande matfett mot laktosfritt flytande matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt flytande matfett mot mjölkproteinfritt matfett.
Recept och bild från Milda Kockens val.
Gör så här
Tips
Ugnsrostade rotfrukter smaksatta med lite honung och citron är ett trevligt tillbehör.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1667 KJ / 398 kCal
Fett27 g
Salt2.9 g
Kolhydrater9 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer