Pumpasoppa med curry och kokosmjölk
En len pumpasoppa med curry och kokosmjölk blir fantastiskt smakrik. Butternutpumpan, ingefäran och curryn gifter sig fint ihop. Servera soppan sedan med ljummet naanbröd och strimlade sockerärtor med persilja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2022
Ingredienser
4 portioner
ca 800 g butternutpumpa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd peppar (chili)
1 msk riven, färsk ingefära
2 tsk curry
1 msk olja
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
400 ml kokosmjölk
salt
svartpeppar
1 lime
1 förp naanbröd (à 260 g)
150 g sockerärtor
1 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 dl rostade och saltade pumpakärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2208 KJ / 530 kCal
Fett30 g
Salt2.6 g
Kolhydrater48 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gillade den här soppan. Bra ingefärskick och bra smaker överlag. Inte jätteförtjust i slät soppa så jag körde lök, vitlök och ingefära i mixern lite grovt och sen mosade jag pumpan med en potatisstompare när den var mjuk för lite mer textur. Bra topping men förslagsvis så skivar mani te bönorna på längden då de blir svåra att få in i munnen då 😏
Henrik
2022-12-09Överraskande god! Kommer laga den många gånger
Alexandra
2022-12-06Supergott, en av familjens favoritsoppor! Kan rekommendera att använda cocosolja att fräsa i. Samt att det även är gott att variera toppingen med både fetaost och knaprigt bacon.
Marie
2022-11-23