Pumpasoppa med curry och kokosmjölk

30
5
Pumpasoppa med curry och kokosmjölk

En len pumpasoppa med curry och kokosmjölk blir fantastiskt smakrik. Butternutpumpan, ingefäran och curryn gifter sig fint ihop. Servera soppan sedan med ljummet naanbröd och strimlade sockerärtor med persilja.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2018

Pumpasoppa med curry och kokosmjölk

Ingredienser

4 portioner
ca 800 g butternutpumpa
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 msk riven, färsk ingefära
2 tsk curry
1 msk olja
7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
400 ml kokosmjölk
salt
svartpeppar
1 lime
260 g naanbröd
150 g sockerärtor
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1/2 dl rostade och saltade pumpakärnor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Marina

2022-03-13

Den här soppan är sååå god! Jag lägger till 1-2 dl röda linser som får koka med. Quesadillas till istället för naabröd funkar också 😁

Elsie

2020-10-26

Varför ska man sätta på ugnen?

Redaktionen ICAse

2020-10-27

Hej Elsie! Ugnen är till för att värma naanbröden i steg 5. Hoppas du gillar soppan. Hälsningar Ulrika

Therese

2018-01-16

Visst har ni missat att ta med att soppan ska mixas?

Redaktionen ICAse

2018-01-19

Hej Therese! Visst hade vi missat det! Ber om ursäkt. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 2541 KJ / 606 kCal
Fett 36 g
Salt 4 g
Kolhydrater 52 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden