Tikka Masala med pumpa

9
1 Klimatsmart
Tikka Masala med pumpa

Vego tikka masala är en kryddig, mustig och värmande gryta med mättande pumpa och potatis. Gör den gärna dagen innan så utvecklas de indiska aromerna i vegogrytan ännu mer då pumpan och potatisen suger åt sig tikka masala smaken. Ett varmt naanbröd till och middagen är klar!

Skriv ut
Tikka Masala med pumpa

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
700 g
butternutpumpa
700 g
potatis (gärna Amadine)
3 msk
olivolja
2 tsk
spiskummin
1 msk
curry
1 tsk
mald ingefära
1/2 tsk
chilipeppar
1 tsk
kanel
500 g
passerade tomater
400 m
kokosmjölk
2 dl
vatten
1
grönsaksbuljongtärning
-
salt
-
peppar
250 g
körsbärstomater
2
naanbröd
150 g
haricots verts
1 msk
olivolja
1
kruka persilja
1 dl
cashewnötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentar

Maria

1/19/2020

Mycketgod. Gjorde den dagen innan förutom tomaterna. Behövs mer bönor om man ska äta 4 personer. Vi var två och åt upp alla bönorna, men har nästan 3 portioner av själva grytan kvar.

Näringsvärde per portion

Energi 3742 KJ / 894 kCal
Fett 50 g
Salt 3 g
Kolhydrater 86 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept