UNDER 45 MIN | Medel

Tikka Masala med pumpa

Vego tikka masala är en kryddig, mustig och värmande gryta med mättande pumpa och potatis. Gör den gärna dagen innan så utvecklas de indiska aromerna i vegogrytan ännu mer då pumpan och potatisen suger åt sig tikka masala smaken. Ett varmt naanbröd till och middagen är klar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Skala och klyfta löken. Skala och tärna pumpan i ca 2 cm stora bitar och potatisen i 1 cm stora bitar.
  3. Fräs löken mjuk i oljan i en stor gryta och häll i alla torra kryddor och fräs någon minut till. Häll i passerade tomater, kokosmjölk, vatten och smulad buljongtärning. Tillsätt pumpa och potatis. Låt koka tills potatisen är mjuk ca 35 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Dela körsbärstomaterna och tillsätt i grytan. Koka upp.
  5. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Stek bönorna i olivoljan med lite salt. Hacka persiljan och vänd ner i bönorna tillsammans med nötterna.
  7. Servera grytan med bröd och bönor.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 700 g butternutpumpa
  • 700 g potatis (gärna Amadine)
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk curry
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk chilipeppar
  • 1 tsk kanel
  • 500 g passerade tomater
  • 400 m kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 naanbröd
  • 150 g haricots verts
  • 1 msk olivolja
  • 1 kruka persilja
  • 1 dl cashewnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 3742 kJ / 894 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept