Tikka Masala med pumpa
Vego tikka masala är en kryddig, mustig och värmande gryta med mättande pumpa och potatis. Gör den gärna dagen innan så utvecklas de indiska aromerna i vegogrytan ännu mer då pumpan och potatisen suger åt sig tikka masala smaken. Ett varmt naanbröd till och middagen är klar!
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
700 g butternutpumpa
700 g potatis (gärna Amadine)
3 msk olivolja
2 tsk spiskummin
1 msk curry
1 tsk mald ingefära
1/2 tsk chilipeppar
1 tsk kanel
500 g passerade tomater
400 m kokosmjölk
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
250 g körsbärstomater
2 naanbröd
150 g haricots verts (bönor)
1 msk olivolja
1 kruka persilja
1 dl cashewnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3742 KJ / 894 kCal
Fett50 g
Salt3 g
Kolhydrater86 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tog hälften potatis och hälften morötter. Det blev jättebra!
Eva
2021-03-22Mycketgod. Gjorde den dagen innan förutom tomaterna. Behövs mer bönor om man ska äta 4 personer. Vi var två och åt upp alla bönorna, men har nästan 3 portioner av själva grytan kvar.
Maria
2020-01-19