Papardelle med grönkålspesto

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
0Klimatsmart
Papardelle med grönkålspesto

Grönkål är en värdig utmanare i pestoligan. Denna kraftiga kålsort är inte bara ovanligt näringsrik, den är också en bra smakkompis till basilika och vitlök. Servera med pumpa- och sötpotatispuckar och papardelle.

Papardelle med grönkålspesto

Ingredienser

4 portioner

Pesto

1   vitlöksklyfta
125 g  hackad grönkål
1   kruka basilika
1 dl  solroskärnor
3 msk  olivolja
1 dl  vatten
salt och svartpeppar

Pasta

1   morot
1   grön zucchini
4   port pasta (gärna papardelle)

Vegobiffar

2   förp vegobiffar (à 180 g, gärna pumpa- och sötpotatispuckar)
1 msk  olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobiffarna.
Innehåller gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2769 KJ / 662 kCal
Fett28 g
Salt0.93 g
Kolhydrater80 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Filodegsrulle med grönkål och mandelpotatis
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålsfrittata med citron och vitlök
Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålssallad med apelsin och solrosfrön
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pizza med rostad paprika, champinjoner, tomat och ajvar
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkåls- och bovetesallad
Betyg 3.3 av 5.
47 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krutonger med friterad grönkål och löjrom
Betyg 3.4 av 5.
135 personer har röstat
Under 45 min att tillaga