Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Papardelle med grönkålspesto

Grönkål är en värdig utmanare i pestoligan. Denna kraftiga kålsort är inte bara ovanligt näringsrik, den är också en bra smakkompis till basilika och vitlök. Servera med pumpa- och sötpotatispuckar och papardelle.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pesto: Skala vitlöken, mixa den med grönkål, basilika, solroskärnor och olivolja. Späd med vattnet och krydda med salt och peppar.
  2. Pasta: Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
  3. Skala moroten. Hyvla zucchini och morot till breda remsor med potatisskalare.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och låt grönsaksremsorna koka med pastan när det återstår 1 minut av koktiden. Häll av vattnet men spara lite av kokvattnet.
  5. Vegobiffar: Stek puckarna i oljan i en stekpanna ca 4 minuter, vänd då och då.
  6. Blanda den nykokta pastan med hälften peston och eventuellt lite kokvatten.
  7. Servera pastan med pumpa- och sötpotatispuckarna och resten av peston.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
Pesto
  • 1 vitlöksklyfta
  • 125 g hackad grönkål
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl solroskärnor
  • 3 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • salt och svartpeppar
Pasta
  • 1 morot
  • 1 grön zucchini
  • 4 port pasta (gärna papardelle)
Vegobiffar
  • 2 förp vegobiffar (à 180 g, gärna pumpa- och sötpotatispuckar)
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2769 kJ / 662 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB