Papardelle med grönkålspesto

12
0 Klimatsmart
Papardelle med grönkålspesto

Grönkål är en värdig utmanare i pestoligan. Denna kraftiga kålsort är inte bara ovanligt näringsrik, den är också en bra smakkompis till basilika och vitlök. Servera med pumpa- och sötpotatispuckar och papardelle.

Skriv ut
Papardelle med grönkålspesto

Ingredienser

4 portioner

Pesto

1
vitlöksklyfta
125 g
hackad grönkål
1
kruka basilika
1 dl
solroskärnor
3 msk
olivolja
1 dl
vatten
-
salt och svartpeppar

Pasta

1
morot
1
grön zucchini
4
port pasta (gärna papardelle)

Vegobiffar

2
förp vegobiffar (à 180 g, gärna pumpa- och sötpotatispuckar)
1 msk
olivolja

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobiffarna.
Innehåller gluten och ägg.
Fri från laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2769 KJ / 662 kCal
Fett 28 g
Salt 0.93 g
Kolhydrater 80 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept