Papardelle med grönkålspesto
Grönkål är en värdig utmanare i pestoligan. Denna kraftiga kålsort är inte bara ovanligt näringsrik, den är också en bra smakkompis till basilika och vitlök. Servera med pumpa- och sötpotatispuckar och papardelle.
Ingredienser
4 portioner
Pesto
1 vitlöksklyfta
125 g hackad grönkål
1 kruka basilika
1 dl solroskärnor
3 msk olivolja
1 dl vatten
salt
svartpeppar
Pasta
1 morot
1 grön zucchini
4 port pasta (gärna papardelle)
Vegobiffar
2 förp vegobiffar (à 180 g, gärna pumpa- och sötpotatispuckar)
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2769 KJ / 662 kCal
Fett28 g
Salt0.93 g
Kolhydrater80 g
Protein18 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer