Pumpasoppa med chili och ingefära
En pumpasoppa gjord på butternutpumpa blir härligt orange till färgen. Här får den också ett litet sting tack vare chilin och ingefäran som blandas i. Till soppan serverar du en tunnbrödsrulle gjord med gurka och färskost.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
1 butternutpumpa (à ca 750 g)
1 msk rapsolja
7 1/2 dl vatten
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk riven ingefära
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar
Tunnbrödsrulle
1 gurka
200 g färskost vitlök/örter
4 tunnbröd (mjuka)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2670 KJ / 639 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater67 g
Protein13 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt god, tar också kokosmjölk i och sist slängde jag i en morot också så blev färgen ännu lite härligare. Vill ha lite sting så lite mer sambal och ingefära löser det.
Maria
2022-01-20"Skala och skär pumpan i små tärningar, med kärnhuset kvar" låter som att kärnhuset ska vara med i soppan, stämmer det verkligen?
Fanny
2021-09-15Super god! Använde kokosmjölk för jag gillar det. Sen var min sambal slut så jag hade i torkad chili, funkade bra. Som färskost blev det "på mackan" örter och vitlök från Oatly, bra för den som vill ha ett veganskt allternativ.
A-c
2021-03-25