Pumpasoppa med chili och ingefära

12
3 Klimatsmart
Pumpasoppa med chili och ingefära

En pumpasoppa gjord på butternutpumpa blir härligt orange till färgen. Här får den också ett litet sting tack vare chilin och ingefäran som blandas i. Till soppan serverar du en tunnbrödsrulle gjord med gurka och färskost.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2021

Pumpasoppa med chili och ingefära

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
1 butternutpumpa (à ca 750 g)
1 msk rapsolja
7 1/2 dl vatten
2 1/2 dl havrebaserad matlagningsgrädde
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk riven ingefära
1/2 tsk sambal oelek
salt
peppar

Tunnbrödsrulle

1 gurka
200 g färskost vitlök/örter
4 tunnbröd (mjuka)

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Välj glutenfri havregrädde.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Maria

2022-01-20

Otroligt god, tar också kokosmjölk i och sist slängde jag i en morot också så blev färgen ännu lite härligare. Vill ha lite sting så lite mer sambal och ingefära löser det.

Fanny

2021-09-15

"Skala och skär pumpan i små tärningar, med kärnhuset kvar" låter som att kärnhuset ska vara med i soppan, stämmer det verkligen?

A-c

2021-03-25

Super god! Använde kokosmjölk för jag gillar det. Sen var min sambal slut så jag hade i torkad chili, funkade bra. Som färskost blev det "på mackan" örter och vitlök från Oatly, bra för den som vill ha ett veganskt allternativ.

Näringsvärde per portion

Energi 2670 KJ / 639 kCal
Fett 33 g
Salt 4 g
Kolhydrater 67 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden