Pumpasoppa med chili och ingefära

8
0 Klimatsmart
Pumpasoppa med chili och ingefära

En pumpasoppa gjord på butternutpumpa blir härligt orange till färgen. Här får den också ett litet sting tack vare chilin och ingefäran som blandas i. Till soppan serverar du en tunnbrödsrulle gjord med gurka och färskost.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2020

Pumpasoppa med chili och ingefära

Ingredienser

4 portioner
2
gula lökar
1
butternutpumpa (à ca 750 g)
1 msk
rapsolja
7 1/2 dl
vatten
2 1/2 dl
havrebaserad matlagningsgrädde
2
grönsaksbuljongtärningar
1 msk
riven ingefära
1/2 tsk
sambal oelek
-
salt
-
peppar

Tunnbrödsrulle

1
gurka
200 g
färskost vitlök/örter
4
tunnbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Välj glutenfri havregrädde.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2670 KJ / 639 kCal
Fett 33 g
Salt 4 g
Kolhydrater 67 g
Protein 13 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept