Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pumpasoppa med blåmusslor och räkor

Lättlagad pumpasoppa med ångade musslor och räkor. Smörig butternutpumpa är basen i denna smakrika soppa. Andra viktiga ingredienser är morot, tomat, lök, koriander, fänkål, ingefära och spiskummin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba musslorna. Släng de som är trasiga eller inte stänger sig när de knackas mot diskbänken.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla fänkålen. Skär tomaterna i klyftor. Fräs grönsakerna i olivoljan i en stor kastrull eller gryta.
  3. Tillsätt vin och musslor.
  4. Låt musslorna ånga under lock ca 5 minuter tills de öppnat sig.
  5. Plocka upp musslorna och lägg åt sidan på ett fat. Låt lök, fänkål och sky vara kvar i grytan.
  6. Skala morötterna. Skala och kärna ur pumpan. Skär allt i bitar.
  7. Tillsätt morötter, pumpa och kryddor i grytan. Låt fräsa ca 5 minuter.
  8. Tillsätt vatten och låt småkoka ca 20 minuter.
  9. Mixa till en slät soppa med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  10. Lägg i musslor och räkor strax innan servering så att de blir lite varma.
  11. Toppa soppan med koriander.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 nät blåmusslor
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 4 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 4 morötter
  • 400 g butternutpumpa
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 100 g skalade räkor
  • 1 kruka färsk koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2182 kJ / 523 kCal