Pumpasoppa med blåmusslor och räkor

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
0
Pumpasoppa med blåmusslor och räkor

Lättlagad pumpasoppa med ångade musslor och räkor. Smörig butternutpumpa är basen i denna smakrika soppa. Andra viktiga ingredienser är morot, tomat, lök, koriander, fänkål, ingefära och spiskummin.

Pumpasoppa med blåmusslor och räkor

Ingredienser

4 portioner
1   nät blåmusslor
2   gula lökar
2   vitlöksklyftor
1   fänkål
4   tomater
3 msk  olivolja
3 dl  torrt vitt vin
4   morötter
400 g  butternutpumpa
1 tsk  gurkmeja
1 tsk  mald ingefära
2 tsk  paprikapulver
1 tsk  spiskummin
1 l  vatten
1 tsk  salt
2 krm  nymald svartpeppar
100 g  skalade räkor
1   kruka färsk koriander

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2182 KJ / 523 kCal
Fett17.1 g
Salt1.9 g
Kolhydrater24.3 g
Protein49.6 g

Testa liknande recept

Carpaccio på pilgrimsmussla
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Tarte tatin med vaniljsås
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Vit chokladmousse med hallon
Betyg 3.1 av 5.
172 personer har röstat
Över 60 min att tillaga