Pumpasoppa med blåmusslor och räkor

4
0
Pumpasoppa med blåmusslor och räkor

Lättlagad pumpasoppa med ångade musslor och räkor. Smörig butternutpumpa är basen i denna smakrika soppa. Andra viktiga ingredienser är morot, tomat, lök, koriander, fänkål, ingefära och spiskummin.

Pumpasoppa med blåmusslor och räkor

Ingredienser

4 portioner
1 nät blåmusslor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 fänkål
4 tomater
3 msk olivolja
3 dl torrt vitt vin
4 morötter
400 g butternutpumpa
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald ingefära
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1 l vatten
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
100 g skalade räkor
1 kruka färsk koriander

För alla

Fri från ägg, gluten, laktos och mjölkprotein.

Receptet är inspirerat av Sveriges Mästerkock.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2182 KJ / 523 kCal
Fett 17.1 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 24.3 g
Protein 49.6 g
Läs mer om näringsvärden