Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pumpasoppa

En frisk och krispig pumpasoppa med asiatiska influenser. Ingefära, sambal oelek och kokos ger en lagom het och rik smak. Är det svårt att få tag på pumpa så går det även bra med sötpotatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 skål portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, tärna och fräs rödlök mjuk i lite olivolja i en kastrull. Tillsätt vatten, grönsaksbuljongtärning och riven ingefära.
  2. Skiva pumpakött (alt sötpotatis) och vänd ner. Salta och tillsätt sambal oelek. Låt småputtra i några minuter så att pumpan blir lite mjuk.
  3. Lägg ner friséesalladsblad och strö över riven kokos.

Ingredienser

Portioner: 1 skål
  • 1/2 rödlök
  • olja
  • 2 dl vatten
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk riven ingefära
  • 150 g pumpakött (alt sötpotatis)
  • salt
  • 1 krm sambal oelek
  • 2 frisésalladsblad
  • riven kokos
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 597 kJ / 143 kCal