Pumpamarmelad, en härligt söt marmelad med pumpakött och socker som du ger en gnutta syrlighet med citron eller apelsin. Marmeladen är fantastiskt god på rostat bröd.
Ett recept från:
Buffé
nr 9,
2003
Pumpamarmelad innehåller inte gluten, mjölkprotein, laktos eller ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Maryam
2022-11-23Behöver man inte ha någon vatten i?
Astrid
2020-12-07Gjorde på nakenfröpumpa, hade i apelsin och ingefära. Blev jättegod, men tog ca 2h att koka ihop. Kanske mer vätska i nakenfröpumpa? Annars nöjd :)
Malin
2020-10-25Hur länge håller marmeladen?
Redaktionen ICAse
2020-11-09Hej Malin! Om du har använt dig av väl rengjorda burkar och har varit noga med hygienen vid marmeladkoket så håller den länge (upp till ett år, oöppnad) när du förvarar den mörkt och svalt. En öppnad burk håller i ca 1 vecka i kylen. Det är alltid bäst att titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten! Lycka till med marmeladkoket! Hälsningar Elina