Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pumpamarmelad

Pumpamarmelad, en härligt söt marmelad med pumpakött och socker som du ger en gnutta syrlighet med citron eller apelsin. Marmeladen är fantastiskt god på rostat bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 dl (900 g) portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär pumpaköttet i bitar eller riv det grovt.
  2. Skölj citronen/apelsinen väl i ljummet vatten. Skär tunna skivor av skalet och strimla det fint. Lägg pumpa, citron-/apelsinskal och socker i
    en kastrull. Låt stå svalt ett dygn.
  3. Koka pumpablandningen på svag värme i 45-60 minuter utan lock. Mixa det ev till puré. Fördela i rena glasburkar.

För alla

Pumpamarmelad innehåller inte gluten, mjölkprotein, laktos eller ägg.

Tips

God på rostat bröd. Om man river pumpan
grovt behöver den inte mixas. Använd gärna
en smakrik pumpasort, t ex hokkaido.

Ingredienser

Portioner: 6 dl (900 g)
  • 1 kg pumpakött (kärnfritt)
  • skal av 1 1/2 citron eller apelsin (1/2 citron motsvarar 1 apelsin)
  • 6 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?