Pumpamarmelad

Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
6
Pumpamarmelad

Pumpamarmelad, en härligt söt marmelad med pumpakött och socker som du ger en gnutta syrlighet med citron eller apelsin. Marmeladen är fantastiskt god på rostat bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Pumpamarmelad

Ingredienser

6 dl (900 g)
1 kg  pumpakött (kärnfritt)
skal av 1 1/2   citron eller apelsin (1/2 citron motsvarar 1 apelsin)
6 1/2 dl  strösocker

För alla

Pumpamarmelad innehåller inte gluten, mjölkprotein, laktos eller ägg.

Gör så här

Tips

God på rostat bröd. Om man river pumpan
grovt behöver den inte mixas. Använd gärna
en smakrik pumpasort, t ex hokkaido.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

Jag gjorde idag,den blev så god.Jag hade oxå apelsinjuice o färsk Ingefära i. Ingrid 9/11-23

Ingrid

2023-11-09

Behöver man inte ha någon vatten i?

Maryam

2022-11-23

Gjorde på nakenfröpumpa, hade i apelsin och ingefära. Blev jättegod, men tog ca 2h att koka ihop. Kanske mer vätska i nakenfröpumpa? Annars nöjd :)

Astrid

2020-12-07

Testa liknande recept

Syltad pumpa
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpapudding med karamell
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citron- och limemarmelad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsincurd
Betyg 4.2 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga