Pumpamarmelad

19
5
Pumpamarmelad

Pumpamarmelad, en härligt söt marmelad med pumpakött och socker som du ger en gnutta syrlighet med citron eller apelsin. Marmeladen är fantastiskt god på rostat bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Pumpamarmelad

Ingredienser

6 dl (900 g)
1 kg pumpakött (kärnfritt)
skal av 1 1/2 citron eller apelsin (1/2 citron motsvarar 1 apelsin)
6 1/2 dl strösocker

För alla

Pumpamarmelad innehåller inte gluten, mjölkprotein, laktos eller ägg.

Gör så här

Tips

God på rostat bröd. Om man river pumpan
grovt behöver den inte mixas. Använd gärna
en smakrik pumpasort, t ex hokkaido.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Maryam

2022-11-23

Behöver man inte ha någon vatten i?

Astrid

2020-12-07

Gjorde på nakenfröpumpa, hade i apelsin och ingefära. Blev jättegod, men tog ca 2h att koka ihop. Kanske mer vätska i nakenfröpumpa? Annars nöjd :)

Malin

2020-10-25

Hur länge håller marmeladen?

Redaktionen ICAse

2020-11-09

Hej Malin! Om du har använt dig av väl rengjorda burkar och har varit noga med hygienen vid marmeladkoket så håller den länge (upp till ett år, oöppnad) när du förvarar den mörkt och svalt. En öppnad burk håller i ca 1 vecka i kylen. Det är alltid bäst att titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten! Lycka till med marmeladkoket! Hälsningar Elina