Pumpapuré
Krämig pumpapuré är ett gott tillbehör till många rätter, både kyckling och lamm men även perfekt att servera till andra grönsaksrätter. Purén smaksätts med både gul lök, vitlök och timjan och du mixar den till en lagom konsistens, eventuellt behöver den späs med lite av buljongen.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003
Ingredienser
8 portioner
1400 g pumpakött ( ca 800 g urkärnad, för 4 port) gärna delica
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
ca 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 tsk timjan (gärna färsk)
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi271 KJ / 65 kCal
Fett4 g
Salt0.6 g
Kolhydrater677 g
Protein2 g
Kommentarer