Pumpapuré

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Pumpapuré

Ett gott tillbehör till kyckling eller lamm är denna krämiga pumpapuré på pumpakött och lök. Purén smaksätter du bland annat med timjan innan den serveras med en klick smör. Pumpapurén går även att gratinera ifall du tillsätter ägg och ost.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Pumpapuré

Ingredienser

6 portioner
1 kg  pumpakött (t ex hokkaido)
1 1/2   gula lökar
olivolja
ca 2 dl  vatten
1 tsk  torkad timjan
salt och peppar

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Tips

Pumpapurén är jättegod till ugnsbakad kyckling och kalkon, liksom till grillade lammkotletter.
En klick smör som får smälta på toppen gör det där lilla extra.

Gratinerad pumpapuré
Pumpapurén går också att gratinera. Blanda i 2 ägg och riven ost. Strö även lite riven ost över. Fördela i en ugnssäker form och gratinera i ugnen i 225°C tills den fått fin färg. Receptet är för 6 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Pumpamarmelad
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltad pumpa
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpapudding med karamell
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpapaj
Betyg 3.9 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpakaka med äpple
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumparisotto med rotfruktschips
Betyg 4.5 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga