Pumpapuré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pumpapuré

Ett gott tillbehör till kyckling eller lamm är denna krämiga pumpapuré på pumpakött och lök. Purén smaksätter du bland annat med timjan innan den serveras med en klick smör. Pumpapurén går även att gratinera ifall du tillsätter ägg och ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär pumpaköttet i små bitar (man behöver inte skala hokkaidopumpan). Skala och skiva löken.
  2. Fräs löken med olivoljan i en kastrull tills den mjuknat. Tillsätt pumpa och häll i så mycket vatten så att det nästan täcker pumpan. Tillsätt timjan, salt och peppar.
  3. Sjud under lock i 20 minuter. Häll av kokspadet, spara det. Mixa pumpan till en puré. Späd med kokspad till lagom fast konsistens.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Tips

Pumpapurén är jättegod till ugnsbakad kyckling och kalkon, liksom till grillade lammkotletter.
En klick smör som får smälta på toppen gör det där lilla extra.

Gratinerad pumpapuré
Pumpapurén går också att gratinera. Blanda i 2 ägg och riven ost. Strö även lite riven ost över. Fördela i en ugnssäker form och gratinera i ugnen i 225°C tills den fått fin färg. Receptet är för 6 port.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 kg pumpakött (t ex hokkaido)
  • 1 1/2 gula lökar
  • olivolja
  • ca 2 dl vatten
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan