Pumpapuré

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
0
Pumpapuré

Krämig pumpapuré är ett gott tillbehör till många rätter, både kyckling och lamm men även perfekt att servera till andra grönsaksrätter. Purén smaksätts med både gul lök, vitlök och timjan och du mixar den till en lagom konsistens, eventuellt behöver den späs med lite av buljongen.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2003

Pumpapuré

Ingredienser

8 portioner
1400 g pumpakött ( ca 800 g urkärnad, för 4 port) gärna delica
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
ca 5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
2 tsk timjan (gärna färsk)
salt
svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi271 KJ / 65 kCal
Fett4 g
Salt0.6 g
Kolhydrater677 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Pumparisotto med rotfruktschips
Betyg 4.5 av 5.
53 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syltad pumpa
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpamarmelad
Betyg 4.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpapudding med karamell
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad hel pumpa
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpacrème med hyvlad parmesan och kallrökt skinka
Betyg 2.7 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga