Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morotsmarmelad med ingefära

Morötter smakar om man tänker på det rätt så sött. En sötma som verkligen kommer till sin rätt i denna marmelad med ett rivigt sting av färsk ingefära och frisk citron. Lyxigt tillbehör till ostbrickan, på scones eller skorpor till en kopp te.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ger 8 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv morötterna grovt.
  2. Blanda morötter, ingefära, vatten och syltsocker i en stor kastrull.
  3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och stång i kastrullen. Tillsätt rommen. Koka upp och låt småkoka tills marmeladen tjocknat, ca 45 minuter. 
  4. Ta kastrullen från värmen. Mixa marmeladen med en stavmixer nästan helt slät. Smaka av med citronjuice. Tillsätt eventuellt mer vatten om marmeladen känns för tjock.
  5. Skumma ev marmeladen. Häll upp i rengjorda burkar med lock. Förvara i kylen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärden är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ger 8 dl
  • 500 g morötter
  • 1 msk finriven ingefära
  • 5 dl vatten
  • 8 dl syltsocker
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 msk rom (kan uteslutas)
  • 1 dl färskpressad citronjuice (à ca 2 citroner)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1568 kJ / 375 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept