Morotsmarmelad med ingefära

Betyg 3.8 av 5.
50 personer har röstat
14
Morotsmarmelad med ingefära

Hemgjord morotsmarmelad där sötman från morätterna kommer till sin rätta med ett rivigt sting av färsk ingefära och frisk citron. Lyxigt tillbehör till ostbrickan, gott på scones eller skorpor.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Morotsmarmelad med ingefära

Ingredienser

ca 8 dl
500 g  morötter
1 msk  finriven ingefära
5 dl  vatten
8 dl  syltsocker
1/2   vaniljstång
1 msk  rom (kan uteslutas)
1 dl  färskpressad citronjuice (à ca 2 citroner)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärden är beräknat per dl.

Gör så här

Bra att veta om att koka marmelad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt god!!! Har gjort den flera gånger nu och kommer nog att fortsätta 😊

Margaretha

2024-03-20

Jag tycker att detta är mycket lätt att göra eftersom det har få ingredienser. Jag minskar sockret med en dl och använder hälften syltsocker och hälften råsocker. Morötter är söta , man behöver inte ha så mycket socker för att laga det. Nahid

Nahid

2023-05-17

Detta var det första marmelad receptet jag gjorde för 1 år sen ca. Sen dess har jag gjort massa olika marmelad o sylt, inte köpt vare sig marmelad o sylt sen dess ;).

Fredrik

2022-10-26

Näringsvärde per portion

Energi1568 KJ / 375 kCal
Fett0.2 g
Salt0.05 g
Kolhydrater90 g
Protein0.5 g

Testa liknande recept

Rabarbermarmelad
Betyg 4.7 av 5.
28 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pumpamarmelad med lime och vanilj
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarber- och jordgubbsmarmelad med lime
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Marmelad på röda vinbär
Betyg 4.4 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Apelsin- och citronmarmelad
Betyg 2.8 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsinmarmelad med lime
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga