Morotsmarmelad med ingefära

45
12
Morotsmarmelad med ingefära

Morötter smakar om man tänker på det rätt så sött. En sötma som verkligen kommer till sin rätt i denna marmelad med ett rivigt sting av färsk ingefära och frisk citron. Lyxigt tillbehör till ostbrickan, på scones eller skorpor till en kopp te.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Morotsmarmelad med ingefära

Ingredienser

ger 8 dl
500 g morötter
1 msk finriven ingefära
5 dl vatten
8 dl syltsocker
1/2 vaniljstång
1 msk rom (kan uteslutas)
1 dl färskpressad citronjuice (à ca 2 citroner)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärden är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

45

Kommentarer

Fredrik

2022-10-26

Detta var det första marmelad receptet jag gjorde för 1 år sen ca. Sen dess har jag gjort massa olika marmelad o sylt, inte köpt vare sig marmelad o sylt sen dess ;).

Fredrik

2022-10-26

En del skriver att det är för mycket socker, detta är ej sant, då sockret också har en konserverande verkan eller snarare att sockret gör så att marmeladens hållbarhet ökar markant. Marmelad o sylt behöver socker.

Kristina

2022-09-11

För mycket socker. 4,5 - 5 dl räcker. Annars jättegott.

Näringsvärde per portion

Energi 1568 KJ / 375 kCal
Fett 0.2 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 90 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden