Morotsmarmelad med ingefära

Hemgjord morotsmarmelad där sötman från morätterna kommer till sin rätta med ett rivigt sting av färsk ingefära och frisk citron. Lyxigt tillbehör till ostbrickan, gott på scones eller skorpor.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Ingredienser
ca 8 dl
500 g morötter
1 msk finriven ingefära
5 dl vatten
8 dl syltsocker
1/2 vaniljstång
1 msk rom (kan uteslutas)
1 dl färskpressad citronjuice (à ca 2 citroner)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärden är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1568 KJ / 375 kCal
Fett0.2 g
Salt0.05 g
Kolhydrater90 g
Protein0.5 g
Kommentarer
Jag tycker att detta är mycket lätt att göra eftersom det har få ingredienser. Jag minskar sockret med en dl och använder hälften syltsocker och hälften råsocker. Morötter är söta , man behöver inte ha så mycket socker för att laga det. Nahid
Nahid
2023-05-17Detta var det första marmelad receptet jag gjorde för 1 år sen ca. Sen dess har jag gjort massa olika marmelad o sylt, inte köpt vare sig marmelad o sylt sen dess ;).
Fredrik
2022-10-26En del skriver att det är för mycket socker, detta är ej sant, då sockret också har en konserverande verkan eller snarare att sockret gör så att marmeladens hållbarhet ökar markant. Marmelad o sylt behöver socker.
Fredrik
2022-10-26