Morotsmarmelad med ingefära

37
7
Morotsmarmelad med ingefära

Morötter smakar om man tänker på det rätt så sött. En sötma som verkligen kommer till sin rätt i denna marmelad med ett rivigt sting av färsk ingefära och frisk citron. Lyxigt tillbehör till ostbrickan, på scones eller skorpor till en kopp te.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Morotsmarmelad med ingefära

Ingredienser

ger 8 dl
500 g
morötter
1 msk
finriven ingefära
5 dl
vatten
8 dl
syltsocker
1/2
vaniljstång
1 msk
rom (kan uteslutas)
1 dl
färskpressad citronjuice (à ca 2 citroner)

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärden är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

37

Kommentarer

Ann-katrin

2021-05-04

Fantastiskt god. Ett måste i kylen. Tillsatte lite chiliflakes för extra sting. Blev riktigt gott.

Marie

2021-01-18

Godaste marmeladen !

Per

2020-11-26

Som anställd på ICA måste jag testa... 😋😁 Ansiktsuttrycket säger det mesta. Getost och morotsmarmelad och ett glas La Belle Inconneu (Kolsyrad Päroncongac) 🥳

Näringsvärde per portion

Energi 1568 KJ / 375 kCal
Fett 0.2 g
Salt 0.05 g
Kolhydrater 90 g
Protein 0.5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept