Pumpagryta med curry och aubergine

Krämig och smakrik gryta kommer lastat! Här är det allt från butternutpumpa, aubergine och andra grönsaker som kokas upp i kokosmjölk och grönsaksbuljong. Bäst passar sig grytan ihop med lite naanbröd och salta jordnötter som hackas och strös över!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2022

Ingredienser
4 portioner
1 butternutpumpa (à ca 900 g)
1 rödlök
1 röd paprika
1 aubergine (à ca 300 g)
1 röd peppar (chili)
1 tsk olja
2 tsk curry
1/2 tsk spiskummin
400 ml kokosmjölk
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
2 dl salta jordnötter
1 kruka koriander
1 förp naanbröd (à 260 g)
Gör så här
00:12:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3028 KJ / 723 kCal
Fett45 g
Salt2.45 g
Kolhydrater54 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
4 stPå tok för lite kryddor. Smakade mest kokosmjölk. Men med lite extra av allt så blev det bra😊
A-c
Matig och krämig soppa med goda smaker.
Emil
Jag använde fler buljongtärningar och mer chili och salt så blev den inte så söt.
Carin
Alldeles för mesiga smaker. Bara sött och lent. Fattas sälta och textur. Uppfattades mest som en tjock soppa av barnen. Brödet och jordnötterna räddade den middagen..
Susanne