Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Pumpagnocchi med svampsås och bakade körsbärstomater

Att göra egen gnocchi är enklare än du tror! Smakkombinationen butternutpumpa, fänkål och salvia är otrolig. Prova detta recept på pumpagnocchi som steks gyllene och serveras med svamp och körsbärstomater.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Gnocchi: Skala pumpan med en kniv. Dela och kärna ur. Skär i mindre bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt och blanda med olja och salt. Rosta i mitten av ugnen 20–25 minuter tills de fått lite färg. Ta ut pumpan och sänk temperaturen på ugnen till 150°C.
  3. Rostade tomater: Lägg tomaterna i en ugnsform och ringla över olja. Sätt in i mitten av ugnen ca 40 minuter.
  4. Gnocchi: Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  5. Mixa pumpa, ägg, salt och fänkålsfröna till en slät kräm. Rör ner mjölet lite i taget till en smidig deg. Blanda ner chilin.
  6. Rulla degen på en mjölad bänk till en ca 2 cm tjock rulle. Skär rullen i 3–4 cm långa bitar och platta till bitarna lätt.
  7. Värm en stekpanna med smör, vitlöken och salvian. Tillsätt gnocchin och stek i omgångar på medelvärme 2–3 minuter tills gnocchin får lite färg.
  8. Svampsås: Skala och finhacka schalottenlöken. Ansa svampen och skär i skivor. Stek svamp och lök i smöret tills de får färg. Tillsätt grädde och citronjuice. Krydda med salt. Tillsätt gnocchin i svampsåsen och rör om.
  9. Till garnering: Toppa med citronskal och timjan. Servera med de rostade tomaterna.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör  mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja. Välj havregrädde eller annat mjölkproteinfritt gräddalternativ.

Näringsvärdet är beräknat med vispgrädde.

Ingredienser

Portioner: 4
Pumpagnocchi
  • 500 g butternutpumpa
  • 1 msk olja (till rostning av pumpan)
  • 1/2 tsk salt (till rostning av pumpan)
  • 1/2 - ca 1 röd chili
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossade fänkålsfrön
  • ca 4 dl vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 1 dl salviablad
Rostade tomater
  • 500 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
Svampsås
  • 2 schalottenlökar
  • 250 g skogschampinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 1/2 dl vispgrädde eller havregrädde
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
Till garnering
  • finrivet citronskal
  • färsk timjan
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3238 kJ / 773 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer