Pumpagnocchi med svampsås och bakade körsbärstomater
Att göra egen gnocchi är enklare än du tror! Smakkombinationen butternutpumpa, fänkål och salvia är otrolig. Prova detta recept på pumpagnocchi som steks gyllene och serveras med svamp och körsbärstomater.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
4 portioner
Pumpagnocchi
300 g potatis
400 g butternutpumpa
1 msk olja (till rostning av pumpan)
ca 1/2 - 1 röd chili
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk krossade fänkålsfrön
ca 5 dl vetemjöl
3 msk smör
2 krossade vitlöksklyftor
1 dl salviablad
Rostade tomater
500 g körsbärstomater
2 msk olivolja
Svampsås
2 schalottenlökar
250 g skogschampinjoner
2 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde eller havregrädde
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
Till garnering
finrivet citronskal
färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med vispgrädde.
Energi3438 KJ / 823 kCal
Fett53 g
Salt3.88 g
Kolhydrater71 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tycker det blev väldigt bra
Thomas
2024-10-19Jag fick inte i men än hälften av mjölet och jag tror att konsistensen på pumpan är avgörande. Kul recept och det tar inte längre tid än ugnen behöver. En dryg timma. Medan tomaterna bakas gör man det andra. Hustrun uppskattade mannens vegförsök.
Mats
2024-10-01Men snälla ICA, receptet är väldigt fel, testgör det igen och sätt dit rätt antal dl. mjöl. Jag fick hälla i mer än det dubbla. Och de som har skrivit ovan har gjort samma sak. Receptet gott men helt fel som det är nu. Skriv inte som ni gjort ovan till de som klagar alltså att jag gjort fel har gjort mkt pumpagnocci innan och här stämde inget.
Susan
2022-02-16