Gnocchi med brynt kaprissmör

38
8
Gnocchi med brynt kaprissmör

Den färska potatispastan gnocchi utgör basen i denna snabba och smakrika rätt som för tankarna till Italien. Broccoli och spenat står för det gröna inslaget, brynt kaprissmör ger smak. Ät som huvudrätt eller ha som tillbehör till fågel, kött eller tofu.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016

Gnocchi med brynt kaprissmör

Ingredienser

2 portioner
250 g
broccoli
75 g
smör
2 msk
kapris
16
salviablad (eller torkad, 16 blad motsvarar 2 tsk torkad)
2 tsk
färskpressad citronjuice
250 g
gnocchi
3 msk
olja
65 g
babyspenat
-
finrivet citronskal

Till servering

rostat bröd

För alla

Gör glutenfri: välj/gör glutenfri gnocchi och bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i gnocchin. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i gnocchin. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i gnocchin.

Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Peter

2021-04-09

Makalöst gott! En ny favorit. Om jag skulle ändra något vore det att ta lite lite mer salvia och kapris.

Eva

2021-02-16

Fem stjärnor!

Anne brigitte

2021-02-01

Ett litet jasså.

Näringsvärde per portion

Energi 4004 KJ / 951 kCal
Fett 53.4 g
Salt 1.87 g
Kolhydrater 95 g
Protein 20.6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept