Gnocchi med brynt kaprissmör
Den färska potatispastan gnocchi utgör basen i denna snabba och smakrika rätt som för tankarna till Italien. Broccoli och spenat står för det gröna inslaget, brynt kaprissmör ger smak. Ät som huvudrätt eller ha som tillbehör till fågel, kött eller tofu.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2016
Ingredienser
2 portioner
250 g broccoli
75 g smör
2 msk kapris
16 salviablad (eller torkad, 16 blad motsvarar 2 tsk torkad)
2 tsk färskpressad citronjuice
250 g gnocchi
3 msk olja
65 g babyspenat
finrivet citronskal
Till servering
rostat bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.
Energi4004 KJ / 951 kCal
Fett53.4 g
Salt1.87 g
Kolhydrater95 g
Protein20.6 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det var gott och fräscht. Tog med viltkorv till vilket passade bra!
Jonas
2024-02-24Obs smör är gott
Martin
2024-02-19Obs lite protein
Cecilia
2024-01-23