Pumpagnocchi med svampsås och bakade körsbärstomater

Att göra egen gnocchi är enklare än du tror! Smakkombinationen butternutpumpa, fänkål och salvia är otrolig. Prova detta recept på pumpagnocchi som steks gyllene och serveras med svamp och körsbärstomater.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Ingredienser
4 portioner
Pumpagnocchi
300 g potatis
400 g butternutpumpa
1 msk olja (till rostning av pumpan)
ca 1/2 - 1 röd chili
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk krossade fänkålsfrön
ca 5 dl vetemjöl
3 msk smör
2 krossade vitlöksklyftor
1 dl salviablad
Rostade tomater
500 g körsbärstomater
2 msk olivolja
Svampsås
2 schalottenlökar
250 g skogschampinjoner
2 msk smör
2 1/2 dl vispgrädde eller havregrädde
1 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
Till garnering
finrivet citronskal
färsk timjan
Gör så här
00:25:00
00:40:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med vispgrädde.
Energi3438 KJ / 823 kCal
Fett53 g
Salt3.88 g
Kolhydrater71 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
8 stJag tycker det blev väldigt bra
Thomas
Jag fick inte i men än hälften av mjölet och jag tror att konsistensen på pumpan är avgörande. Kul recept och det tar inte längre tid än ugnen behöver. En dryg timma. Medan tomaterna bakas gör man det andra. Hustrun uppskattade mannens vegförsök.
Mats
Men snälla ICA, receptet är väldigt fel, testgör det igen och sätt dit rätt antal dl. mjöl. Jag fick hälla i mer än det dubbla. Och de som har skrivit ovan har gjort samma sak. Receptet gott men helt fel som det är nu. Skriv inte som ni gjort ovan till de som klagar alltså att jag gjort fel har gjort mkt pumpagnocci innan och här stämde inget.
Susan
Kan det bero på säsong för pumpan? Jag fick ta minst 10 dl mjöl och degen fastnade fortfarande på fingrarna. Smakar också mer bröd än gnocchi. Gott men oklart om det är värt tiden.
Nichole
Hej Nichole! Svårt att säga... men som sagt, varit bra när vi har gjort det. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Jag tog två decilitermått för varje deciliter mjöl så det ska nog stämma. Kanske receptet är felkonponerat?
Britta
Hej Britta! Nej, det har stämt och blivit bra när vi har gjort det... Hälsningar Michelle
ICA-köket
40min senare och 8dl mjöl fattigare så har dejten gått hem. Rolig idé men tråkigare i verkligen, snälla marknadsför det här som ett mjöl istället för gnocchirecept 🤯😔
Britta
Hej Britta! 8 dl mjöl? Har du möjligen tagit fel mått eller vad gick fel? Hälsningar Michelle
ICA-köket
Man bör nog koka gnocchin innan man steker. Den blev väldigt kompakt och degig. Men väldigt gott. Och ja, mycket tidskrävande.
Lena
Hej Lena! Man behöver inte koka innan stekning. Gnocchin är ju rätt degig i sig. Hälsningar Michelle
ICA-köket
⭐⭐⭐ tidskrävande
Olga