Pumpacurry
Har du upptäckt färdiga grytbaser på burk? Om inte, är det dags nu! Här utgår vi från en grytbas med smak av röd curry. Den heta grytbasen passar utmärkt till den söta pumpan butternut. Lägg till ris och kokoschips för en komplett lunch eller middag, klar på nolltid.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016
Ingredienser
4 portioner
700 g butternutpumpa
2 tunt skivade gula lökar
2 msk olja
1 burk röd curry grytbas (à 400 ml)
salt
peppar
Till servering
1 dl rostade kokoschips
1 dl grovhackad koriander
4 port jasminris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2097 KJ / 505 kCal
Fett22 g
Salt3.98 g
Kolhydrater63 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inget svårt recept, men pumpan blir inte mjuk på så kort tid. Körde den i 10 min kokandes i såsen, och de var inte mjuka då heller. Kanske att pumpan behövde skäras i ännu mindre bitar, men tror nog minst 10-15 min behövs oavsett.
Elizabeth
2022-10-19Enda som tog tid var att hacka pumpan, förvånansvärt lätt och mycket gott. Ett recept över förväntan!
Alice
2020-12-01