Pumpacurry

9
2
Pumpacurry

Har du upptäckt färdiga grytbaser på burk? Om inte, är det dags nu! Här utgår vi från en grytbas med smak av röd curry. Den heta grytbasen passar utmärkt till den söta pumpan butternut. Lägg till ris och kokoschips för en komplett lunch eller middag, klar på nolltid.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Pumpacurry

Ingredienser

4 portioner
700 g butternutpumpa
2 tunt skivade gula lökar
2 msk olja
1 burk röd curry grytbas (à 400 ml)
salt och peppar

Till servering

1 dl rostade kokoschips
1 dl grovhackad koriander
4 port jasminris

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen. I övrigt fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri grytbas.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Elizabeth

2022-10-19

Inget svårt recept, men pumpan blir inte mjuk på så kort tid. Körde den i 10 min kokandes i såsen, och de var inte mjuka då heller. Kanske att pumpan behövde skäras i ännu mindre bitar, men tror nog minst 10-15 min behövs oavsett.

Alice

2020-12-01

Enda som tog tid var att hacka pumpan, förvånansvärt lätt och mycket gott. Ett recept över förväntan!

Näringsvärde per portion

Energi 2097 KJ / 505 kCal
Fett 22 g
Salt 3.98 g
Kolhydrater 63 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden