Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pumpacurry

Har du upptäckt färdiga grytbaser på burk? Om inte, är det dags nu! Här utgår vi från en grytbas med smak av röd curry. Den heta grytbasen passar utmärkt till den söta pumpan butternut. Lägg till ris och kokoschips för en komplett lunch eller middag, klar på nolltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär pumpan i cm-stora tärningar. Fräs pumpan med löken i oljan ca 5 minuter.
  2. Tillsätt grytbasen. Låt koka på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  3. Till servering: Toppa med kokoschips och hackad koriander. Servera med jasminris.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen. I övrigt fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri grytbas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g butternutpumpa
  • 2 tunt skivade gula lökar
  • 2 msk olja
  • 1 burk röd curry grytbas (à 400 ml)
  • salt och peppar
Till servering
  • 1 dl rostade kokoschips
  • 1 dl grovhackad koriander
  • 4 port jasminris
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2097 kJ / 505 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer