Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Med pumpa i degen och äpplen på toppen är det här ett bröd utöver det vanliga. Lättbakat för efter jäsningen är det bara att trycka ut degen i en långpanna. Ett saftigt och vackert bröd som pryder vilket festbord som helst. Suveränt att äta bara som det är eller med en god ost.

Pumpa- och äppelbröd i långpanna

Ingredienser

1 stort bröd
8 dl grovt riven pumpa (t ex butternut)
50 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
1 dl kvarg (10%)
3 tsk salt
3 dl pumpakärnor
15 - 16 dl vetemjöl special
4 äpplen
3 msk olja

Gör så här

00:10:00
01:00:00
00:30:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat på torrvikten på brödet.
Energi22868 KJ / 5466 kCal
Fett165 g
Salt7.2 g
Kolhydrater802 g
Protein156 g

Testa liknande recept

  • Pumpabullar med äpple
    Betyg 2.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Paj med pumpa och curry
    Betyg 2.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpabaguetter med äpple
    Betyg 4.1 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rostad pumpa och sötpotatis
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pizza med pumpakräm och pecorino
    Betyg 4.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pumpaglass
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad