Pulled salmon med granatäppelsalsa och tahiniyoghurt

30
1 Klimatsmart
Pulled salmon med granatäppelsalsa och tahiniyoghurt

Saftigt grillad lax, frisk granatäppelsalsa och krämig tahiniyoghurt insvept i tortillabröd – den här smaksensationen kommer garanterat att göra succé vid grillen i sommar! Laxen får sin härliga smak genom att grillas i foliepaket tillsammans med spiskummin, koriander och paprika.

Skriv ut
Pulled salmon med granatäppelsalsa och tahiniyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Granatäppelsalsa

1
granatäpple (1 granatäpple motsvarar ca 2 dl granatäpplekärnor)
1/2
gurka
1
silverlök
1 dl
finhackad bladpersilja
1/2 dl
finhackad mynta
finrivet skal och pressad saft av 1
lime
3 msk
olivolja

Tahiniyoghurt

2 dl
turkisk yoghurt
3 msk
tahini
1 tsk
spiskummin
1/2 tsk
salt
600 g
lax i bit
1 msk
spiskummin
1 msk
koriander
1 msk
paprikapulver
1 tsk
salt
12
små tortillabröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentar

Linda

2018-10-14

I ingrediensförteckningen står det att det ska vara lime i salsan men i instruktionen citron. Vilken citrusfrukt är tanken?

Redaktionen ICAse

2018-10-18

Hejsan! Ber om ursäkt för det. Men lime är tanken det ska vara. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3373 KJ / 807 kCal
Fett 49 g
Salt 3.93 g
Kolhydrater 46 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept