Lax med het chipotlekräm och mango

29
1
Lax med het chipotlekräm och mango

Våga krydda med chipotle – torkad och rökt chili – som tillför hetta och blir en härlig kontrast till sötman i mangon! En garanterad smakexplosion som också är vacker att se på.

Lax med het chipotlekräm och mango

Ingredienser

4 portioner
700 g lax
1 påse taco kryddmix (à 25g)
2 msk rapsolja
1 mango
1/2 knippe rädisor
1 silverlök
2 dl crème fraiche
2 krm malen chipotle (torkad och rökt chili)
saft och skal från 1 lime
salt
1 tsk honung
1 paket tacoskal (à 190 g)
1 påse salladsblad (à ca 70 g)
1 msk hackad röd chili

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillas.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Recept och bild från Old El Paso.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentar

Edward

2020-02-25

Rekommenderar att man gör en mangosalsa till denna! Supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 3862 KJ / 922 kCal
Fett 61 g
Salt 3.58 g
Kolhydrater 49 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden