Lax med het chipotlekräm och mango
Våga krydda med chipotle – torkad och rökt chili – som tillför hetta och blir en härlig kontrast till sötman i mangon! En garanterad smakexplosion som också är vacker att se på.
Ingredienser
4 portioner
700 g lax
1 påse taco kryddmix (à 25g)
2 msk rapsolja
1 mango
1/2 knippe rädisor
1 silverlök
2 dl crème fraiche
2 krm malen chipotle (torkad och rökt chili)
saft och skal från 1 lime
salt
1 tsk honung
1 paket tacoskal (à 190 g)
1 påse salladsblad (à ca 70 g)
1 msk hackad röd chili
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3862 KJ / 922 kCal
Fett61 g
Salt3.58 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Rekommenderar att man gör en mangosalsa till denna! Supergott!
Edward
2020-02-25