Lax med het chipotlekräm och mango
Våga krydda med chipotle – torkad och rökt chili – som tillför hetta och blir en härlig kontrast till sötman i mangon! En garanterad smakexplosion som också är vacker att se på.
Ingredienser
4 portioner
700 g lax
1 påse taco kryddmix (à 25g)
2 msk rapsolja
1 mango
1/2 knippe rädisor
1 silverlök
2 dl crème fraiche
2 krm malen chipotle (torkad och rökt chili)
saft och skal från 1 lime
salt
1 tsk honung
1 paket tacoskal (à 190 g)
1 påse salladsblad (à ca 70 g)
1 msk hackad röd chili
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillas.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Recept och bild från Old El Paso.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3862 KJ / 922 kCal
Fett61 g
Salt3.58 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Rekommenderar att man gör en mangosalsa till denna! Supergott!
Edward
2020-02-25