Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pulled porkchili

Pulled pork med smak av chili som du gör på under 45 minuter. Här får köttet sällskap av tomater och bönor som tillsammans med såsen får koka ihop. Passa då på att tillreda salladen. Servera med ris eller ett gott färskt bröd, gurka och sallad. Enkelt, smakrikt och mättande!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka löken. Fräs den mjuk i oljan i en gryta.
  2. Skär köttet i tärningar och lägg ner i grytan. Tillsätt tomater, bönor och smaka av med såsen som följer med köttet. Låt koka ca 10 minuter.
  3. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen eller värm brödet.
  4. Skär gurkan i stavar och salladen i bitar.
  5. Servera chilin med ris eller bröd, gurka och sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på pulled pork. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd om du inte väljer ris.

Näringsvärdet är beräknat med ris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • 550 g pulled pork (med bbq-sås)
  • 1 burk plommontomater (à 400 g)
  • 250 g fryst bönmix
  • 4 port ris eller bröd
  • 1 gurka
  • 1/2 huvud cosmopolitansallad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2429 kJ / 580 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept