Carnitas på svamp
Prova en vegetarisk snabbvariant på mexikanska carnitas där svamp tillagas med öl, apelsin och kryddor och serveras i tortillabröd. Ät gärna med guacamole, picklad lök och massor av koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2022
Ingredienser
4 portioner
500 g ostronskivling
2 msk neutral olja
1 apelsin
1 dl ljust öl
3 msk farinsocker
2 msk japansk soja
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk malen spiskummin
1 tsk torkad oregano
salt
Till servering
8 små tortillabröd
guacamole med ost (se länk i steg 5)
salsa på gurka (se länk i steg 5)
picklad silverlök (se länk i steg 5)
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nä……..
Christina
2022-04-25Det var jättegott! Ett recept vi kommer att återkomma till många gånger. Gott tillsammans med guacamole och picklad lök.
Lise-lott
2022-03-19Gott, men mycket jobb och räckte bara till två pers hemma hos oss. Inga matlådor till imorgon tyvärr 😯
Elisabeth
2022-02-20