Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Äkta chili con carne

Chili con carne är en god och mättande kötträtt som är uppskattad av både barn och vuxna. Den här chili con carnen är riktigt mustig och har smaker av jalapeno, bacon, paprika och chipotle. Servera röran med ris och en krispig sallad!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i små bitar och strimla bacon.
  2. Bryn kött och bacon i olja. Salta.
  3. Skala och hacka lök och vitlök, kärna ur paprikan och tärna den. Hacka jalapenon.
  4. Tillsätt lök, vitlök och paprika till köttet och fortsätt att fräsa på låg värme tills lök och paprika är mjuk.
  5. Häll på öl och låt det sakta koka upp.
  6. Skumma av väl och tillsätt därefter resten av ingredienserna utom oreganon.
  7. Låt grytan småsjuda under lock 1,5-2 timmar så att köttet nästan faller sönder. Tillsätt oregano mot slutet.
  8. Servera med varma tortillabröd, nachochips, riven ost, gräddfil, guacamole och strimlad isbergsallad.

Tips

Häll gärna i en burk stora vita bönor precis före servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g högrev av nöt eller viltkött
  • 140 g bacon
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 3 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 röda paprikor
  • 1 1/2 flaskor mörkt öl
  • 2 msk färsk jalapeño eller jalapeño i vinäger
  • 1 msk chipotlepaste (1 msk chipotlepasta motsvarar ca 1 tsk anchochili)
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 msk oregano
Till servering
  • ev tortillabröd
  • ev nachochips
  • ev riven ost
  • ev gräddfil
  • ev guacamole
  • ev strimlad isbergssallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?