Pulled pork med pimiento de padron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pulled pork med pimiento de padron

Pimiento de padrons kanske du redan avnjutit på någon trevlig spansk tapasbar? Om inte, så är dessa minipaprikor (som rostas i olivolja i en het stekpanna, gärna med lite flingsalt), något som definitivt måste testas! Tillsammans med den populära fläskrätten pulled pork, sparrispotatis, sallad och en klick svalkande gräddfil, blir det en spännande middagsmåltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Potatis: Lägg potatisen i en ugnssäker form. Blanda den med olivoljan, salt och peppar. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 25 minuter.
  3. Pulled pork: Blanda lagen som köttet ligger i och såsen (som följer med förpackningen) med honung och sambal i en kastrull.
  4. Dra isär köttet och blanda ner det i kastrullen med såsen och kryddorna och värm.
  5. Sallad: Skölj och skär salladen och tomaterna i mindre bitar.
  6. Rosta pimiento de padron i olivoljan i en het stekpanna och krydda med salt.
  7. Till servering: Servera pulled pork med sallad och potatis, pimiento de padron och gräddfil.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Potatis
  • 900 g sparrispotatis
  • 1/2 msk olivolja
  • salt och peppar
Pulled pork
  • 550 g pulled pork
  • 1 msk honung
  • 1 tsk sambal oelek
Sallad
  • 1 grönsallad
  • 2 tomater
  • 100 g pimiento de padron
  • 1/2 msk olivolja
Till servering
  • 2 dl gräddfil
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2136 kJ / 512 kCal