Chiligryta på pulled pork med bönor
Enkel chiligryta på pulled pork med bönor är en snabbvariant av långkoket men minst lika god. Lök fräses med olja i en gryta där kött, BBQ-sås och buljong tillsätts för att få till såsen. Därefter adderas ytterligare ingredienser samt kryddor och rätten kokas färdigt. Servera med chips, ris och gräddfil.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1 förp pulled pork med bbq-sås (à 550 g)
1 gul lök
1 tsk olja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
380 g kokta stora vita bönor
500 g krossade tomater
salt
peppar
kajennpeppar
Till servering
1/2 isbergssallad
200 g tortillachips
1 1/2 dl gräddfil
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3639 KJ / 869 kCal
Fett28 g
Salt3.96 g
Kolhydrater107 g
Protein41 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
1/2 isbergssallad borde väl stå under: Till servering.
Deborah
2023-10-20Ja det har du ju rätt i Deborah! Nu har vi flyttat salladen :) Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-24BBQ-sås? Önskar veta mängd, tack.
Linda
2023-01-29Hej Linda! I detta recept har vi använt en förp pulled pork där det följer med en bbq-sås. Vi har nu förtydligat i receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-10-24Gott och lätt att göra...🙂
Kristina
2020-06-30