Chiligryta på pulled pork med bönor

72
5
Chiligryta på pulled pork med bönor

Enkel chiligryta på pulled pork med bönor är en snabbvariant av långkoket men minst lika god. Lök fräses med olja i en gryta där kött, BBQ-sås och buljong tillsätts för att få till såsen. Därefter adderas ytterligare ingredienser samt kryddor och rätten kokas färdigt. Servera med chips, ris och gräddfil.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015

Chiligryta på pulled pork med bönor

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
550 g
pulled pork
1
gul lök
1 tsk
olja
2 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
380 g
kokta stora vita bönor
500 g
krossade tomater
-
salt och peppar
-
kajennpeppar
1/2
isbergssallad

Till servering

200 g
tortillachips
1 1/2 dl
gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och chipsen. I övrigt är rätten fri fån gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Dra gärna isär köttet med en gaffel för den rätta ”pulled pork-känslan”.

Vad tyckte du om receptet?

72

Kommentarer

Kristina

6/30/2020

Gott och lätt att göra...🙂

Héléne

3/22/2015

Jättegott! Jag bytte ut ris mot mathavre istället och det blev kanon.

Ida

3/11/2015

För oss som aldrig använder cayennepeppar var det lite svårt att veta hur mycket man skulle dosera. Förutom att det blev lite starkt var detta jättegott och receptet sparas.

Näringsvärde per portion

Energi 3639 KJ / 869 kCal
Fett 28 g
Salt 3.96 g
Kolhydrater 107 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept