Chiligryta på pulled pork med bönor

77
6
Chiligryta på pulled pork med bönor

Enkel chiligryta på pulled pork med bönor är en snabbvariant av långkoket men minst lika god. Lök fräses med olja i en gryta där kött, BBQ-sås och buljong tillsätts för att få till såsen. Därefter adderas ytterligare ingredienser samt kryddor och rätten kokas färdigt. Servera med chips, ris och gräddfil.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2015

Chiligryta på pulled pork med bönor

Ingredienser

4 portioner
4 port ris eller annat gryn
550 g pulled pork
1 gul lök
1 tsk olja
2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
380 g kokta stora vita bönor
500 g krossade tomater
salt och peppar
kajennpeppar
1/2 isbergssallad

Till servering

200 g tortillachips
1 1/2 dl gräddfil

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen och chipsen. I övrigt är rätten fri fån gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Dra gärna isär köttet med en gaffel för den rätta ”pulled pork-känslan”.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

77

Kommentarer

Linda

2023-01-29

BBQ-sås? Önskar veta mängd, tack.

Kristina

2020-06-30

Gott och lätt att göra...🙂

Héléne

2015-03-22

Jättegott! Jag bytte ut ris mot mathavre istället och det blev kanon.

Näringsvärde per portion

Energi 3639 KJ / 869 kCal
Fett 28 g
Salt 3.96 g
Kolhydrater 107 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden